Rum Swizzle

Rum Swizzle

Ingrediënten voor 1 cocktail:

  • 50 ml donkere rum
  • 25 ml vers ananassap
  • 25 ml vers sinaasappelsap
  • 10 ml grenadine
  • 10 ml limoensap
  • 2 scheutjes Angostura bitters
  • Crushed ijs
  • 1 ananaspartje, limoenschijfje en een takje verse munt (ter garnering)

Bereiding

  1. Mixen:
    • Vul een shaker of mengglas met crushed ijs.
    • Voeg de donkere rum, ananassap, sinaasappelsap, limoensap en grenadine toe.
    • Schud of roer krachtig om alles goed te mengen.
  2. Glas vullen:
    • Vul een hoog glas (bijvoorbeeld een Collins-glas) volledig met crushed ijs.
    • Giet het gemixte drankje over het ijs.
  3. Afmaken met bitters:
    • Voeg 2 scheutjes Angostura bitters toe aan de bovenkant van de cocktail voor een extra kick en kleurcontrast.
  4. Garneren:
    • Garneer met een partje ananas, een schijfje limoen en een takje verse munt voor een tropische uitstraling.

Serveertip

De Rum Swizzle is een iconische tropische cocktail uit Bermuda en staat bekend om zijn frisse, fruitige smaak en prachtige presentatie. Perfect voor zomerse avonden of een tropische cocktailparty. Combineer het met exotische hapjes zoals kokosgarnalen of ananas-salsa voor de ultieme ervaring. Cheers! 🍍🍹✨ Geniet van deze verfrissende klassieker!
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print