Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Runderstoofsoep
Ingrediƫnten voor 4 personen:
500 g rundvlees (bijv. sukadelappen of riblappen), in blokjes gesneden
2 wortelen, in plakjes
2 stengels bleekselderij, in stukjes
2 middelgrote aardappelen, in blokjes
1 middelgrote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 blik tomatenblokjes (400 g)
1 liter runderbouillon
2 eetlepels tomatenpuree
2 eetlepels bloem
2 eetlepels olijfolie
1 laurierblad
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel gedroogde tijm
Zout en peper naar smaak
Optioneel: verse peterselie voor garnering
Bereiding:
Voorbereiden van het vlees:
Bestrooi de rundvleesblokjes met zout, peper en bloem.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote soeppan en bak de blokjes vlees rondom bruin. Haal het vlees uit de pan en zet apart.
Aromatische basis maken:
Voeg de resterende olijfolie toe aan dezelfde pan.
Fruit de ui en knoflook op middelhoog vuur tot ze zacht zijn.
Roer de tomatenpuree en het paprikapoeder erdoor en bak 1 minuut mee.
Soepbasis maken:
Voeg de tomatenblokjes en de runderbouillon toe.
Doe het vlees terug in de pan samen met het laurierblad en de tijm.
Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat het geheel 1,5 tot 2 uur zachtjes sudderen tot het vlees mals is.
Groenten toevoegen:
Voeg de wortelen, bleekselderij en aardappelen toe aan de pan.
Laat nog 20-30 minuten koken tot de groenten zacht zijn.
Afmaken:
Proef de soep en breng op smaak met zout en peper.
Verwijder het laurierblad voor het serveren.
Serveren:
Schep de soep in kommen en garneer met verse peterselie.
Serveer met een stuk knapperig brood of een sneetje roggebrood.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email