Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Saffraan-Venkelsoep
Ingrediƫnten voor 4 personen:
2 middelgrote venkelknollen, in dunne plakjes gesneden
1 middelgrote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
750 ml groentebouillon
200 ml room (of plantaardige room)
1/2 theelepel saffraandraadjes
1 eetlepel olijfolie of boter
Zout en peper naar smaak
Garnering:
Geroosterde venkelzaadjes
Verse dille of venkeltoppen
Een scheutje olijfolie of room
Bereiding:
Voorbereiden van de venkel:
Snijd de venkelknollen in dunne plakjes en houd wat venkeltoppen apart voor garnering.
Saffraan weken:
Laat de saffraandraadjes weken in een klein kommetje met 2 eetlepels warme bouillon. Zet apart.
Aromatische basis maken:
Verhit de olijfolie of boter in een grote soeppan op middelhoog vuur.
Fruit de ui en knoflook tot ze zacht en geurig zijn (ongeveer 3 minuten).
Voeg de gesneden venkel toe en bak 5 minuten mee.
Soepbasis koken:
Voeg de groentebouillon toe aan de pan, samen met het saffraanwater.
Breng aan de kook en laat 15-20 minuten zachtjes koken, totdat de venkel zacht is.
Pureren en afwerken:
Pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde massa.
Roer de room door de soep en verwarm nog even door zonder te laten koken.
Breng op smaak met zout en peper.
Serveren:
Schep de soep in kommen en garneer met geroosterde venkelzaadjes, verse dille of venkeltoppen, en een scheutje olijfolie of room.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email