Saffraan-Venkelsoep

Saffraan-Venkelsoep

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 2 middelgrote venkelknollen, in dunne plakjes gesneden
  • 1 middelgrote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 750 ml groentebouillon
  • 200 ml room (of plantaardige room)
  • 1/2 theelepel saffraandraadjes
  • 1 eetlepel olijfolie of boter
  • Zout en peper naar smaak
  • Garnering:
    • Geroosterde venkelzaadjes
    • Verse dille of venkeltoppen
    • Een scheutje olijfolie of room

Bereiding:

  1. Voorbereiden van de venkel:
    • Snijd de venkelknollen in dunne plakjes en houd wat venkeltoppen apart voor garnering.
  2. Saffraan weken:
    • Laat de saffraandraadjes weken in een klein kommetje met 2 eetlepels warme bouillon. Zet apart.
  3. Aromatische basis maken:
    • Verhit de olijfolie of boter in een grote soeppan op middelhoog vuur.
    • Fruit de ui en knoflook tot ze zacht en geurig zijn (ongeveer 3 minuten).
    • Voeg de gesneden venkel toe en bak 5 minuten mee.
  4. Soepbasis koken:
    • Voeg de groentebouillon toe aan de pan, samen met het saffraanwater.
    • Breng aan de kook en laat 15-20 minuten zachtjes koken, totdat de venkel zacht is.
  5. Pureren en afwerken:
    • Pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde massa.
    • Roer de room door de soep en verwarm nog even door zonder te laten koken.
    • Breng op smaak met zout en peper.
  6. Serveren:
    • Schep de soep in kommen en garneer met geroosterde venkelzaadjes, verse dille of venkeltoppen, en een scheutje olijfolie of room.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print