Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Salade met Geroosterde Pastinaak en Appel
Ingrediënten voor 4 personen:
2 grote pastinaken, geschild en in blokjes gesneden
1 grote appel (bij voorkeur Granny Smith), in dunne plakjes
100 g veldsla of rucola
50 g walnoten, geroosterd
50 g feta of geitenkaas, verkruimeld
1 el olijfolie
Zout en peper naar smaak
Voor de dressing:
3 el olijfolie
1 el honing
1 el mosterd
1 el appelazijn of citroensap
Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
:
Pastinaak roosteren
:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Meng de blokjes pastinaak met 1 eetlepel olijfolie, een snufje zout en peper.
Spreid ze uit op een bakplaat en rooster ze 20-25 minuten, of totdat ze goudbruin en zacht zijn. Laat iets afkoelen.
Dressing maken
:
Meng in een kommetje de olijfolie, honing, mosterd en appelazijn. Breng op smaak met zout en peper en klop goed door.
Samenstellen van de salade
:
Verdeel de veldsla of rucola over een grote schaal of individuele borden.
Leg de geroosterde pastinaak, plakjes appel en geroosterde walnoten erop.
Verkruimel de feta of geitenkaas over de salade.
Afwerking
:
Besprenkel de salade met de honing-mosterdvinaigrette vlak voor het serveren.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email