Salade met Geroosterde Pastinaak en Appel

Salade met Geroosterde Pastinaak en Appel

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 grote pastinaken, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 grote appel (bij voorkeur Granny Smith), in dunne plakjes
  • 100 g veldsla of rucola
  • 50 g walnoten, geroosterd
  • 50 g feta of geitenkaas, verkruimeld
  • 1 el olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
Voor de dressing:
  • 3 el olijfolie
  • 1 el honing
  • 1 el mosterd
  • 1 el appelazijn of citroensap
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Pastinaak roosteren:
    • Verwarm de oven voor op 200°C.
    • Meng de blokjes pastinaak met 1 eetlepel olijfolie, een snufje zout en peper.
    • Spreid ze uit op een bakplaat en rooster ze 20-25 minuten, of totdat ze goudbruin en zacht zijn. Laat iets afkoelen.
  2. Dressing maken:
    • Meng in een kommetje de olijfolie, honing, mosterd en appelazijn. Breng op smaak met zout en peper en klop goed door.
  3. Samenstellen van de salade:
    • Verdeel de veldsla of rucola over een grote schaal of individuele borden.
    • Leg de geroosterde pastinaak, plakjes appel en geroosterde walnoten erop.
    • Verkruimel de feta of geitenkaas over de salade.
  4. Afwerking:
    • Besprenkel de salade met de honing-mosterdvinaigrette vlak voor het serveren.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print