Salade met geroosterde spruitjes, spekjes en granaatappel

Salade met geroosterde spruitjes, spekjes en granaatappel

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 g spruitjes
  • 100 g spekreepjes
  • 1 granaatappel (of 100 g granaatappelpitjes)
  • 50 g walnoten, licht geroosterd
  • 75 g veldsla
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel honing
  • Zout en peper, naar smaak
Voor de dressing:
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 theelepel Dijonmosterd
  • 1 theelepel honing
  • Zout en peper, naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Spruitjes voorbereiden
    • Verwarm de oven voor op 200°C.
    • Verwijder de buitenste blaadjes van de spruitjes, snijd ze doormidden en leg ze op een bakplaat.
    • Besprenkel met olijfolie, honing, zout en peper. Meng goed.
    • Rooster de spruitjes 20-25 minuten in de oven, tot ze goudbruin en licht gekarameliseerd zijn.
  2. Spekjes bakken
    • Bak de spekreepjes in een koekenpan zonder olie tot ze knapperig zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  3. Dressing maken
    • Klop in een kommetje de olijfolie, balsamicoazijn, Dijonmosterd, honing, zout en peper tot een gladde dressing.
  4. Salade samenstellen
    • Meng in een grote schaal de veldsla met de geroosterde spruitjes en spekjes.
    • Voeg de granaatappelpitjes en geroosterde walnoten toe.
    • Besprenkel met de dressing en meng voorzichtig.
  5. Serveren
    • Serveer direct, eventueel gegarneerd met extra granaatappelpitjes en walnoten.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print