Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Salade met geroosterde spruitjes, spekjes en granaatappel
Ingrediënten voor 4 personen:
500 g spruitjes
100 g spekreepjes
1 granaatappel
(of 100 g granaatappelpitjes)
50 g walnoten
, licht geroosterd
75 g veldsla
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel honing
Zout en peper
, naar smaak
Voor de dressing:
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel balsamicoazijn
1 theelepel Dijonmosterd
1 theelepel honing
Zout en peper
, naar smaak
Bereidingswijze:
Spruitjes voorbereiden
Verwarm de oven voor op
200°C
.
Verwijder de buitenste blaadjes van de spruitjes, snijd ze doormidden en leg ze op een bakplaat.
Besprenkel met olijfolie, honing, zout en peper. Meng goed.
Rooster de spruitjes
20-25 minuten
in de oven, tot ze goudbruin en licht gekarameliseerd zijn.
Spekjes bakken
Bak de spekreepjes in een koekenpan zonder olie tot ze knapperig zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Dressing maken
Klop in een kommetje de olijfolie, balsamicoazijn, Dijonmosterd, honing, zout en peper tot een gladde dressing.
Salade samenstellen
Meng in een grote schaal de veldsla met de geroosterde spruitjes en spekjes.
Voeg de granaatappelpitjes en geroosterde walnoten toe.
Besprenkel met de dressing en meng voorzichtig.
Serveren
Serveer direct, eventueel gegarneerd met extra granaatappelpitjes en walnoten.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email