Salade van Bloemkoolroosjes en Groene Kruiden

Salade van Bloemkoolroosjes en Groene Kruiden

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 kleine bloemkool, in kleine roosjes verdeeld
  • 1 handje verse peterselie, fijngehakt
  • 1 handje verse munt, fijngehakt
  • 2 lente-uitjes, in dunne ringetjes gesneden
  • 50 g geroosterde amandelsnippers (optioneel)
Voor de dressing:
  • 4 el Griekse yoghurt
  • 2 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 1 tl honing
  • 1 tl Dijonmosterd
  • Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Voorbereiding van de bloemkool:
    • Blancheer de bloemkoolroosjes kort in kokend gezouten water (ongeveer 2-3 minuten). Spoel ze direct af met koud water om het kookproces te stoppen. Laat goed uitlekken.
  2. Dressing maken:
    • Meng in een kleine kom de Griekse yoghurt, olijfolie, citroensap, honing, Dijonmosterd, zout en peper. Klop tot een gladde dressing.
  3. Samenstellen van de salade:
    • Doe de bloemkoolroosjes in een grote kom.
    • Voeg de fijngehakte peterselie, munt en lente-uitjes toe. Meng goed door elkaar.
    • Giet de dressing over de salade en schep alles voorzichtig om, zodat de dressing gelijkmatig verdeeld is.
  4. Afwerking:
    • Strooi de geroosterde amandelsnippers over de salade voor een extra crunch.
    • Serveer direct of laat de smaken even intrekken in de koelkast.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print