Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Salade van Lente-erwten en Feta
Ingrediƫnten voor 4 personen:
200 g verse of diepvries doperwten
100 g feta, verkruimeld
1 handje verse muntblaadjes, fijngehakt
1 lente-ui, in dunne ringetjes
50 g rucola of veldsla
1 el pijnboompitten, geroosterd (optioneel)
Voor de dressing
:
3 el olijfolie
1 el citroensap
1 tl honing
1 tl Dijonmosterd
Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
Bereidingswijze
:
Voorbereiding van de doperwten
:
Kook de doperwten 2-3 minuten in licht gezouten kokend water, zodat ze beetgaar blijven.
Spoel ze direct af met koud water om het kookproces te stoppen en behoud de heldergroene kleur. Laat goed uitlekken.
Dressing maken
:
Meng in een klein kommetje de olijfolie, citroensap, honing, Dijonmosterd, zout en peper. Klop goed door tot een gladde dressing.
Salade samenstellen
:
Verdeel de rucola of veldsla over een serveerschaal.
Voeg de doperwten, feta, lente-ui en fijngehakte munt toe.
Besprenkel de salade met de dressing en schep alles voorzichtig om.
Afwerking
:
Garneer met geroosterde pijnboompitten voor extra crunch (optioneel).
Serveer direct als voorgerecht of licht bijgerecht.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email