Salade van Lente-erwten en Feta

Salade van Lente-erwten en Feta

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 200 g verse of diepvries doperwten
  • 100 g feta, verkruimeld
  • 1 handje verse muntblaadjes, fijngehakt
  • 1 lente-ui, in dunne ringetjes
  • 50 g rucola of veldsla
  • 1 el pijnboompitten, geroosterd (optioneel)
Voor de dressing:
  • 3 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 1 tl honing
  • 1 tl Dijonmosterd
  • Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Voorbereiding van de doperwten:
    • Kook de doperwten 2-3 minuten in licht gezouten kokend water, zodat ze beetgaar blijven.
    • Spoel ze direct af met koud water om het kookproces te stoppen en behoud de heldergroene kleur. Laat goed uitlekken.
  2. Dressing maken:
    • Meng in een klein kommetje de olijfolie, citroensap, honing, Dijonmosterd, zout en peper. Klop goed door tot een gladde dressing.
  3. Salade samenstellen:
    • Verdeel de rucola of veldsla over een serveerschaal.
    • Voeg de doperwten, feta, lente-ui en fijngehakte munt toe.
    • Besprenkel de salade met de dressing en schep alles voorzichtig om.
  4. Afwerking:
    • Garneer met geroosterde pijnboompitten voor extra crunch (optioneel).
    • Serveer direct als voorgerecht of licht bijgerecht.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print