Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Sauerbraten Crostini
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de Sauerbraten
:
300 g Sauerbraten-vlees (traditioneel gemarineerd rundvlees, kant-en-klaar verkrijgbaar of zelfgemaakt)
1 el boter
2 el runderbouillon
Voor de crostini
:
1 stokbrood, in dunne plakjes gesneden
2 el olijfolie
Voor de garnering
:
2 el zure room
1 tl mosterd
1 tl fijngehakte peterselie
Optioneel: een paar dunne plakjes augurk
Bereidingswijze
:
Voorbereiding van het brood
:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Leg de stokbroodplakjes op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en bak 8-10 minuten, of tot ze goudbruin en krokant zijn. Laat afkoelen.
Bereiding van het Sauerbraten
:
Verhit de boter in een koekenpan op middelhoog vuur.
Voeg het Sauerbraten-vlees toe en verwarm dit kort, samen met de runderbouillon, zodat het sappig blijft. Snijd of trek het vlees in kleine stukjes.
Saus maken
:
Meng de zure room en mosterd in een klein kommetje tot een romige saus. Zet apart.
Crostini samenstellen
:
Beleg elk plakje geroosterd brood met een beetje Sauerbraten-vlees.
Voeg een klein schepje van de zure room-mosterdsaus toe.
Garneer met fijngehakte peterselie en eventueel een dun plakje augurk voor een frisse touch.
Serveren
:
Serveer de crostini warm of op kamertemperatuur als een elegant voorgerecht.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email