Spoel een kort glas (tumbler) met een scheutje absint en draai het glas zodat de binnenkant volledig bedekt wordt.
Giet het overtollige absint eruit.
Suiker en bitters mengen:
Plaats het suikerklontje in een mengglas.
Voeg 2-3 druppels Angostura bitters toe en een klein scheutje water.
Gebruik een muddler om het suikerklontje te kneuzen en te laten oplossen.
Whiskey toevoegen:
Voeg de rye whiskey toe aan het mengglas.
Vul met ijsblokjes en roer voorzichtig om de drank te koelen.
Uitschenken:
Zeef de cocktail in het voorbereide glas zonder ijs (straight up).
Garneren:
Snijd een stukje citroenschil en knijp het boven het glas uit om de oliën vrij te laten komen.
Wrijf de schil langs de rand van het glas en plaats het in of op de rand van het glas.
Serveertip
De Sazerac is een tijdloze klassieker en wordt beschouwd als de oudste cocktail van Amerika. Hij is perfect als digestief of voor een stijlvol moment. Combineer met donkere chocolade of hartige nootjes voor een verfijnde ervaring.
Santé! 🥃✨ Geniet van deze historische, krachtige klassieker!