Selderijsoep met groene appel

Selderijsoep met groene appel

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 1 grote bos bleekselderij, in stukjes gesneden (circa 400 g)
  • 1 groene appel (zoals Granny Smith), geschild en in blokjes gesneden
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 middelgrote aardappel, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 liter groentebouillon
  • 2 eetlepels olijfolie of boter
  • 100 ml room of kookroom (optioneel, voor extra romigheid)
  • Zout en peper, naar smaak
  • Verse peterselie of selderijblad, voor garnering

Bereidingswijze:

  1. Groenten voorbereiden
    • Verhit de olijfolie of boter in een grote soeppan op middelhoog vuur.
    • Voeg de ui en knoflook toe en fruit tot ze glazig zijn.
    • Voeg de bleekselderij en aardappelblokjes toe en bak ze kort mee, zodat de smaken vrijkomen.
  2. Bouillon toevoegen
    • Schenk de groentebouillon in de pan en breng aan de kook.
    • Laat de soep 15-20 minuten zachtjes koken, tot de aardappelen en bleekselderij zacht zijn.
  3. Groene appel toevoegen
    • Voeg de stukjes groene appel toe en kook nog eens 5 minuten mee. Dit geeft een frisse twist aan de soep.
  4. Pureren
    • Gebruik een staafmixer of blender om de soep glad te pureren.
    • Voeg de room toe (optioneel) en breng op smaak met zout en peper. Warm de soep nog even door, maar laat deze niet koken.
  5. Serveren
    • Schep de soep in kommen en garneer met een paar dunne plakjes groene appel, een takje verse peterselie of selderijblad.
    • Serveer met een stukje knapperig brood.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print