Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Selderijsoep met groene appel
Ingrediƫnten voor 4 personen:
1 grote bos bleekselderij
, in stukjes gesneden (circa 400 g)
1 groene appel
(zoals Granny Smith), geschild en in blokjes gesneden
1 ui
, fijngehakt
2 teentjes knoflook
, fijngehakt
1 middelgrote aardappel
, geschild en in blokjes gesneden
1 liter groentebouillon
2 eetlepels olijfolie
of boter
100 ml room
of kookroom (optioneel, voor extra romigheid)
Zout en peper
, naar smaak
Verse peterselie of selderijblad
, voor garnering
Bereidingswijze:
Groenten voorbereiden
Verhit de olijfolie of boter in een grote soeppan op middelhoog vuur.
Voeg de ui en knoflook toe en fruit tot ze glazig zijn.
Voeg de bleekselderij en aardappelblokjes toe en bak ze kort mee, zodat de smaken vrijkomen.
Bouillon toevoegen
Schenk de groentebouillon in de pan en breng aan de kook.
Laat de soep 15-20 minuten zachtjes koken, tot de aardappelen en bleekselderij zacht zijn.
Groene appel toevoegen
Voeg de stukjes groene appel toe en kook nog eens 5 minuten mee. Dit geeft een frisse twist aan de soep.
Pureren
Gebruik een staafmixer of blender om de soep glad te pureren.
Voeg de room toe (optioneel) en breng op smaak met zout en peper. Warm de soep nog even door, maar laat deze niet koken.
Serveren
Schep de soep in kommen en garneer met een paar dunne plakjes groene appel, een takje verse peterselie of selderijblad.
Serveer met een stukje knapperig brood.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email