Rooster de amandelen in een droge koekenpan tot ze goudbruin en geurig zijn. Laat ze afkoelen en hak ze grof.
Bekleed een cakevorm met plasticfolie, zodat de semifreddo makkelijk uit de vorm gehaald kan worden.
2. Room kloppen
Klop de slagroom in een grote kom tot zachte pieken en zet in de koelkast.
3. Eidooiermengsel maken
Klop in een hittebestendige kom de eidooiers met de suiker en vanille-extract tot een bleek en romig mengsel.
Zet de kom boven een pan met zacht kokend water (au bain-marie) en blijf kloppen tot het mengsel licht en luchtig is. Laat afkoelen.
4. Eiwitten kloppen
Klop de eiwitten in een aparte kom tot stijve pieken.
5. Alles samenvoegen
Spatel voorzichtig de afgekoelde eidooiermix door de opgeklopte slagroom.
Voeg de gehakte amandelen toe en spatel het geheel voorzichtig door elkaar.
Spatel als laatste de opgeklopte eiwitten door het mengsel. Zorg ervoor dat het mengsel luchtig blijft.
6. Invriezen
Giet het mengsel in de voorbereide cakevorm en strijk de bovenkant glad. Dek af met plasticfolie en laat minimaal 6 uur invriezen (bij voorkeur een nacht).
7. Serveren
Haal de semifreddo uit de vorm en verwijder de plasticfolie.
Snijd in plakken en garneer met extra gehakte amandelen en een druppel honing of karamelsaus.