Semifreddo met Amandelen

Semifreddo met Amandelen

Ingrediƫnten voor 6-8 personen:

Voor de semifreddo:

  • 300 ml slagroom
  • 4 eieren (gescheiden in dooiers en eiwitten)
  • 150 g suiker
  • 100 g geroosterde amandelen, grof gehakt
  • 1 theelepel vanille-extract

Voor garnering:

  • 50 g geroosterde amandelen, fijngehakt
  • Honing of karamelsaus (optioneel)

Bereidingswijze

1. Voorbereiding

  1. Rooster de amandelen in een droge koekenpan tot ze goudbruin en geurig zijn. Laat ze afkoelen en hak ze grof.
  2. Bekleed een cakevorm met plasticfolie, zodat de semifreddo makkelijk uit de vorm gehaald kan worden.

2. Room kloppen

  • Klop de slagroom in een grote kom tot zachte pieken en zet in de koelkast.

3. Eidooiermengsel maken

  1. Klop in een hittebestendige kom de eidooiers met de suiker en vanille-extract tot een bleek en romig mengsel.
  2. Zet de kom boven een pan met zacht kokend water (au bain-marie) en blijf kloppen tot het mengsel licht en luchtig is. Laat afkoelen.

4. Eiwitten kloppen

  • Klop de eiwitten in een aparte kom tot stijve pieken.

5. Alles samenvoegen

  1. Spatel voorzichtig de afgekoelde eidooiermix door de opgeklopte slagroom.
  2. Voeg de gehakte amandelen toe en spatel het geheel voorzichtig door elkaar.
  3. Spatel als laatste de opgeklopte eiwitten door het mengsel. Zorg ervoor dat het mengsel luchtig blijft.

6. Invriezen

  • Giet het mengsel in de voorbereide cakevorm en strijk de bovenkant glad. Dek af met plasticfolie en laat minimaal 6 uur invriezen (bij voorkeur een nacht).

7. Serveren

  1. Haal de semifreddo uit de vorm en verwijder de plasticfolie.
  2. Snijd in plakken en garneer met extra gehakte amandelen en een druppel honing of karamelsaus.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print