Shakshuka met feta en pitabrood

Shakshuka met feta en pitabrood

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor de shakshuka:
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel chilivlokken (optioneel)
  • 800 g tomatenblokjes (uit blik)
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 4-6 eieren
  • 100 g feta, verkruimeld
  • Zout en peper, naar smaak
Voor serveren:
  • 4 pitabroodjes, warm
  • 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
  • 1 eetlepel verse koriander (optioneel)

Bereidingswijze:

1. De tomatensaus maken
  1. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de ui en paprika toe en bak deze 5 minuten tot ze zacht zijn.
  3. Voeg de knoflook, komijnpoeder, paprikapoeder en chilivlokken toe en bak nog 1 minuut.
2. Tomaten toevoegen
  1. Roer de tomatenblokjes en tomatenpuree door de pan. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Laat de saus 10-15 minuten sudderen op laag vuur tot deze iets ingedikt is.
3. Eieren pocheren
  1. Maak met een lepel kuiltjes in de saus en breek de eieren voorzichtig in de kuiltjes.
  2. Dek de pan af en laat de eieren 5-7 minuten pocheren, tot het eiwit gestold is maar de dooier nog zacht.
4. Garneren
  1. Strooi de verkruimelde feta over de shakshuka.
  2. Garneer met verse peterselie en eventueel koriander.
5. Serveren
  1. Serveer de shakshuka direct vanuit de pan, samen met warm pitabrood om in de saus te dippen.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print