Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Shakshuka met feta en pitabrood
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de shakshuka:
2 eetlepels olijfolie
1 ui
, fijngehakt
1 rode paprika
, in reepjes
2 teentjes knoflook
, fijngehakt
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel paprikapoeder
½ theelepel chilivlokken
(optioneel)
800 g tomatenblokjes
(uit blik)
1 eetlepel tomatenpuree
4-6 eieren
100 g feta
, verkruimeld
Zout en peper
, naar smaak
Voor serveren:
4 pitabroodjes
, warm
2 eetlepels verse peterselie
, fijngehakt
1 eetlepel verse koriander
(optioneel)
Bereidingswijze:
1. De tomatensaus maken
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
Voeg de ui en paprika toe en bak deze
5 minuten
tot ze zacht zijn.
Voeg de knoflook, komijnpoeder, paprikapoeder en chilivlokken toe en bak nog
1 minuut
.
2. Tomaten toevoegen
Roer de tomatenblokjes en tomatenpuree door de pan. Breng op smaak met zout en peper.
Laat de saus
10-15 minuten
sudderen op laag vuur tot deze iets ingedikt is.
3. Eieren pocheren
Maak met een lepel kuiltjes in de saus en breek de eieren voorzichtig in de kuiltjes.
Dek de pan af en laat de eieren
5-7 minuten
pocheren, tot het eiwit gestold is maar de dooier nog zacht.
4. Garneren
Strooi de verkruimelde feta over de shakshuka.
Garneer met verse peterselie en eventueel koriander.
5. Serveren
Serveer de shakshuka direct vanuit de pan, samen met warm pitabrood om in de saus te dippen.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email