Spaanse chorizosoep met kikkererwten

Spaanse chorizosoep met kikkererwten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 150 g chorizo, in plakjes
  • 1 blik kikkererwten (400 g), uitgelekt en afgespoeld
  • 1 middelgrote ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 750 ml kippen- of groentebouillon
  • 1 theelepel paprikapoeder (gerookt)
  • 1/2 theelepel chilivlokken (optioneel, voor extra pit)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper, naar smaak
Voor garnering:
  • Verse peterselie, fijngehakt
  • Crème fraîche of een scheutje olijfolie (optioneel)

Bereidingswijze:

1. Basis maken
  1. Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de chorizo toe en bak deze tot de plakjes licht krokant zijn. Haal de chorizo uit de pan en zet apart.
2. Groenten bakken
  1. Voeg de ui en knoflook toe aan het bakvet van de chorizo en bak tot ze glazig zijn.
  2. Voeg de rode paprika toe en bak deze een paar minuten mee.
3. Bouillon en tomaten toevoegen
  1. Voeg het gerookte paprikapoeder en de chilivlokken toe en roer goed door.
  2. Voeg de tomatenblokjes en bouillon toe en breng aan de kook.
  3. Laat de soep 10 minuten zachtjes koken.
4. Kikkererwten en chorizo toevoegen
  1. Voeg de kikkererwten en de gebakken chorizo toe aan de soep.
  2. Laat nog 5 minuten sudderen en breng op smaak met zout en peper.
5. Serveren
  1. Schep de soep in kommen en garneer met verse peterselie.
  2. Voeg eventueel een lepel crème fraîche toe voor een romige touch of een scheutje olijfolie voor extra smaak.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print