Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Spareribs met Barbecuesaus
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de spareribs:
1,5 kg spareribs
1 theelepel zout
1 theelepel zwarte peper
1 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel knoflookpoeder
Voor de barbecuesaus:
150 ml ketchup
3 eetlepels bruine suiker
2 eetlepels honing
1 eetlepel appelciderazijn
1 eetlepel Worcestershiresaus
1 theelepel mosterd
1 theelepel gerookt paprikapoeder
1 teentje knoflook
, fijngehakt
1/2 theelepel chilivlokken
(optioneel voor wat pit)
Bereiding:
1.
Spareribs voorbereiden:
Verwijder het vlies aan de achterkant van de spareribs voor een malser resultaat (dit kun je voorzichtig met een mes en keukenpapier doen).
Bestrooi de ribs met zout, peper, paprikapoeder en knoflookpoeder. Wrijf de kruiden goed in het vlees.
2.
Barbecuesaus maken:
Meng de ketchup, bruine suiker, honing, appelciderazijn, Worcestershiresaus, mosterd, gerookt paprikapoeder, knoflook en chilivlokken in een steelpan.
Breng de saus aan de kook en laat deze
5-7 minuten
op laag vuur indikken. Roer regelmatig door. Zet apart.
3.
Spareribs garen:
Verwarm de oven voor op
160°C
.
Leg de spareribs op een bakplaat en dek ze strak af met aluminiumfolie.
Gaar de ribs
2 tot 2,5 uur
in de oven, tot het vlees zacht is en bijna van het bot valt.
4.
Grillen en glaceren:
Verhoog de oventemperatuur naar
200°C
of zet de grillstand aan.
Bestrijk de ribs royaal met de barbecuesaus en plaats ze terug in de oven (zonder folie).
Gril de spareribs nog
10-15 minuten
, terwijl je ze halverwege nogmaals bestrijkt met saus, tot ze glanzend en gekaramelliseerd zijn.
5.
Serveren:
Snijd de spareribs in porties en serveer met extra barbecuesaus aan de kant.
Lekker met krokante aardappelwedges en een frisse koolsalade.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email