Spareribs met Barbecuesaus

Spareribs met Barbecuesaus

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor de spareribs:
  • 1,5 kg spareribs
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
Voor de barbecuesaus:
  • 150 ml ketchup
  • 3 eetlepels bruine suiker
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel appelciderazijn
  • 1 eetlepel Worcestershiresaus
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1/2 theelepel chilivlokken (optioneel voor wat pit)

Bereiding:

1. Spareribs voorbereiden:

  • Verwijder het vlies aan de achterkant van de spareribs voor een malser resultaat (dit kun je voorzichtig met een mes en keukenpapier doen).
  • Bestrooi de ribs met zout, peper, paprikapoeder en knoflookpoeder. Wrijf de kruiden goed in het vlees.

2. Barbecuesaus maken:

  • Meng de ketchup, bruine suiker, honing, appelciderazijn, Worcestershiresaus, mosterd, gerookt paprikapoeder, knoflook en chilivlokken in een steelpan.
  • Breng de saus aan de kook en laat deze 5-7 minuten op laag vuur indikken. Roer regelmatig door. Zet apart.

3. Spareribs garen:

  • Verwarm de oven voor op 160°C.
  • Leg de spareribs op een bakplaat en dek ze strak af met aluminiumfolie.
  • Gaar de ribs 2 tot 2,5 uur in de oven, tot het vlees zacht is en bijna van het bot valt.

4. Grillen en glaceren:

  • Verhoog de oventemperatuur naar 200°C of zet de grillstand aan.
  • Bestrijk de ribs royaal met de barbecuesaus en plaats ze terug in de oven (zonder folie).
  • Gril de spareribs nog 10-15 minuten, terwijl je ze halverwege nogmaals bestrijkt met saus, tot ze glanzend en gekaramelliseerd zijn.

5. Serveren:

  • Snijd de spareribs in porties en serveer met extra barbecuesaus aan de kant.
  • Lekker met krokante aardappelwedges en een frisse koolsalade.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print