Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Speculaas-S'mores Crème Brûlée
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de Speculaas Crème Brûlée:
200 ml slagroom
200 ml volle melk
4 eidooiers
60 g fijne suiker
1 tl speculaaskruiden
1 tl vanille-extract
Voor de S’mores Topping:
100 g mini-marshmallows
4 speculaasjes, verkruimeld
Voor de Suikerlaag:
4 el kristalsuiker
Bereidingswijze
Bereid de Speculaas Crème Brûlée
Verwarm de oven voor op 150°C.
Verwarm de slagroom, melk, speculaaskruiden en vanille-extract in een steelpan tot het bijna kookt. Haal van het vuur en laat 5 minuten trekken.
Klop in een kom de eidooiers en suiker licht en romig.
Giet de warme room langzaam bij het eimengsel terwijl je blijft kloppen. Zeef het mengsel om klontjes en specerijen te verwijderen.
Vul de Ramekins
Verdeel het mengsel over 4 ramekins. Plaats ze in een diepe ovenschaal en vul de schaal met heet water tot halverwege de ramekins.
Bak 30-35 minuten, of tot de crème stevig is maar nog licht wiebelt in het midden. Laat volledig afkoelen en zet minimaal 2 uur in de koelkast.
Maak de Suikerlaag
Bestrooi de bovenkant van de afgekoelde crème met een dunne laag kristalsuiker. Gebruik een keukenbrander om de suiker goudbruin en krokant te maken.
Voeg de S’mores Topping Toe
Verdeel de mini-marshmallows over de suikerlaag en brand ze lichtbruin met de keukenbrander.
Bestrooi met verkruimelde speculaasjes.
Serveren
Serveer direct voor de beste textuur en een indrukwekkend contrast tussen de warme topping en de koude crème.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email