Spicy Pompoen-Chili Bonensoep

Spicy Pompoen-Chili Bonensoep

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 g pompoen (geschild en in blokjes)
  • 1 blik zwarte bonen (400 g, uitgelekt)
  • 1 blik maïs (200 g, uitgelekt)
  • 1 grote ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 500 ml groentebouillon
  • 1-2 rode pepers (afhankelijk van hoe pittig je het wilt)
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: Verse koriander, limoenpartjes, en zure room als topping.

Bereiding

  1. Bereid de basis
    • Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
    • Bak de ui en knoflook 2-3 minuten tot ze glazig zijn.
  2. Voeg de specerijen toe
    • Voeg de komijnpoeder, gerookte paprikapoeder en fijngesneden rode peper toe.
    • Bak 1 minuut mee om de smaken vrij te laten komen.
  3. Pompoen en tomaten
    • Voeg de pompoenblokjes en de tomatenblokjes toe. Roer goed door.
  4. Koken en pruttelen
    • Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat 15-20 minuten zachtjes koken, tot de pompoen gaar is.
  5. Pureer (gedeeltelijk)
    • Pureer ongeveer de helft van de soep met een staafmixer voor een dikke textuur, maar laat wat pompoenstukjes heel.
  6. Bonen en maïs
    • Voeg de zwarte bonen en maïs toe. Laat nog 5-10 minuten pruttelen, zodat alles goed warm is.
  7. Afmaken en serveren
    • Breng op smaak met zout, peper en eventueel extra chili voor meer pit.
    • Serveer met verse koriander, een partje limoen en een schepje zure room.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print