Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Spicy Pompoen-Chili Bonensoep
Ingrediënten voor 4 personen:
500 g pompoen
(geschild en in blokjes)
1 blik zwarte bonen
(400 g, uitgelekt)
1 blik maïs
(200 g, uitgelekt)
1 grote ui
, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook
, fijngehakt
1 blik tomatenblokjes
(400 g)
500 ml groentebouillon
1-2 rode pepers
(afhankelijk van hoe pittig je het wilt)
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel gerookt paprikapoeder
1 eetlepel olijfolie
Zout en peper
naar smaak
Optioneel:
Verse koriander, limoenpartjes, en zure room als topping.
Bereiding
Bereid de basis
Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
Bak de ui en knoflook 2-3 minuten tot ze glazig zijn.
Voeg de specerijen toe
Voeg de komijnpoeder, gerookte paprikapoeder en fijngesneden rode peper toe.
Bak 1 minuut mee om de smaken vrij te laten komen.
Pompoen en tomaten
Voeg de pompoenblokjes en de tomatenblokjes toe. Roer goed door.
Koken en pruttelen
Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat 15-20 minuten zachtjes koken, tot de pompoen gaar is.
Pureer (gedeeltelijk)
Pureer ongeveer de helft van de soep met een staafmixer voor een dikke textuur, maar laat wat pompoenstukjes heel.
Bonen en maïs
Voeg de zwarte bonen en maïs toe. Laat nog 5-10 minuten pruttelen, zodat alles goed warm is.
Afmaken en serveren
Breng op smaak met zout, peper en eventueel extra chili voor meer pit.
Serveer met verse koriander, een partje limoen en een schepje zure room.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email