Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Spinazie en Feta Driehoekjes
Ingrediënten voor 12 stuks:
6 vellen filodeeg (ontdooid)
150 g verse spinazie
100 g feta, verkruimeld
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 eetlepel olijfolie
1 ei (losgeklopt, voor bestrijken)
1/2 theelepel nootmuskaat
Snufje zout
Snufje versgemalen zwarte peper
1 eetlepel sesamzaadjes (optioneel, voor garnering)
Bereidingswijze
1.
Vulling maken
Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak tot het geurt.
Voeg de spinazie toe en bak tot deze geslonken is. Laat afkoelen.
Druk overtollig vocht uit de spinazie en hak fijn.
Meng de spinazie in een kom met de feta, nootmuskaat, zout en peper.
2.
Filodeeg voorbereiden
Snijd elk vel filodeeg in de lengte in drie stroken.
Bestrijk de stroken licht met het losgeklopte ei om ze soepel te houden.
3.
Driehoekjes vouwen
Leg een klein lepeltje van de vulling aan één uiteinde van een strook filodeeg.
Vouw het deeg over de vulling heen in een driehoekige vorm. Blijf de driehoek omvouwen tot het hele strookje op is.
Herhaal dit proces met de rest van het deeg en de vulling.
4.
Driehoekjes bakken
Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Leg de driehoekjes op de bakplaat en bestrijk ze met losgeklopt ei.
Bestrooi met sesamzaadjes, indien gewenst.
Bak de driehoekjes 15-20 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn.
5.
Serveren
Serveer de driehoekjes warm of op kamertemperatuur. Perfect met een frisse yoghurtdip!
Facebook
Threads
WhatsApp
Email