Spinazie en Feta Driehoekjes

Spinazie en Feta Driehoekjes

Ingrediënten voor 12 stuks:

  • 6 vellen filodeeg (ontdooid)
  • 150 g verse spinazie
  • 100 g feta, verkruimeld
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ei (losgeklopt, voor bestrijken)
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • Snufje zout
  • Snufje versgemalen zwarte peper
  • 1 eetlepel sesamzaadjes (optioneel, voor garnering)

Bereidingswijze

1. Vulling maken

  1. Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak tot het geurt.
  2. Voeg de spinazie toe en bak tot deze geslonken is. Laat afkoelen.
  3. Druk overtollig vocht uit de spinazie en hak fijn.
  4. Meng de spinazie in een kom met de feta, nootmuskaat, zout en peper.

2. Filodeeg voorbereiden

  1. Snijd elk vel filodeeg in de lengte in drie stroken.
  2. Bestrijk de stroken licht met het losgeklopte ei om ze soepel te houden.

3. Driehoekjes vouwen

  1. Leg een klein lepeltje van de vulling aan één uiteinde van een strook filodeeg.
  2. Vouw het deeg over de vulling heen in een driehoekige vorm. Blijf de driehoek omvouwen tot het hele strookje op is.
  3. Herhaal dit proces met de rest van het deeg en de vulling.

4. Driehoekjes bakken

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Leg de driehoekjes op de bakplaat en bestrijk ze met losgeklopt ei.
  3. Bestrooi met sesamzaadjes, indien gewenst.
  4. Bak de driehoekjes 15-20 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn.

5. Serveren

  • Serveer de driehoekjes warm of op kamertemperatuur. Perfect met een frisse yoghurtdip!
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print