Spinazietaart met feta

Spinazietaart met feta

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor het deeg (optioneel, of gebruik kant-en-klare bladerdeeg):
  • 250 g bloem
  • 125 g koude boter, in blokjes
  • 1 ei
  • 1-2 eetlepels koud water
  • 1 theelepel zout
Voor de vulling:
  • 500 g verse spinazie (of 300 g diepvries, ontdooid en goed uitgelekt)
  • 200 g feta, verkruimeld
  • 3 eieren
  • 100 ml slagroom
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • Zout en peper, naar smaak

Bereidingswijze:

1. Deeg maken (indien nodig)
  1. Meng de bloem, boter en zout in een kom en wrijf het met je vingers tot een kruimelig mengsel.
  2. Voeg het ei en een eetlepel koud water toe en kneed kort tot een deeg. Wikkel in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
2. Deeg voorbereiden
  1. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een ronde lap van ongeveer 3 mm dik.
  2. Bekleed een ingevette taartvorm (ca. 24 cm) met het deeg. Prik gaatjes in de bodem met een vork. Zet in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
3. Vulling maken
  1. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan. Fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn.
  2. Voeg de spinazie in delen toe en bak tot deze is geslonken. Laat goed uitlekken en druk overtollig vocht eruit.
  3. Meng in een kom de eieren, slagroom, nootmuskaat, zout en peper. Voeg de spinazie en 150 g feta toe en meng goed.
4. Taart samenstellen
  1. Giet de vulling in de taartvorm. Bestrooi met de resterende feta.
  2. Bak in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 30-40 minuten, tot de bovenkant goudbruin is en de vulling stevig.
5. Serveren
  • Laat de spinazietaart enkele minuten afkoelen voordat je hem aansnijdt. Serveer met een frisse salade.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print