Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Spinazietaart met feta
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor het deeg (optioneel, of gebruik kant-en-klare bladerdeeg):
250 g bloem
125 g koude boter
, in blokjes
1 ei
1-2 eetlepels koud water
1 theelepel zout
Voor de vulling:
500 g verse spinazie
(of 300 g diepvries, ontdooid en goed uitgelekt)
200 g feta
, verkruimeld
3 eieren
100 ml slagroom
1 ui
, fijngehakt
2 teentjes knoflook
, fijngehakt
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel nootmuskaat
Zout en peper
, naar smaak
Bereidingswijze:
1. Deeg maken (indien nodig)
Meng de bloem, boter en zout in een kom en wrijf het met je vingers tot een kruimelig mengsel.
Voeg het ei en een eetlepel koud water toe en kneed kort tot een deeg. Wikkel in plasticfolie en laat
30 minuten
rusten in de koelkast.
2. Deeg voorbereiden
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een ronde lap van ongeveer 3 mm dik.
Bekleed een ingevette taartvorm (ca. 24 cm) met het deeg. Prik gaatjes in de bodem met een vork. Zet in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
3. Vulling maken
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan. Fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn.
Voeg de spinazie in delen toe en bak tot deze is geslonken. Laat goed uitlekken en druk overtollig vocht eruit.
Meng in een kom de eieren, slagroom, nootmuskaat, zout en peper. Voeg de spinazie en 150 g feta toe en meng goed.
4. Taart samenstellen
Giet de vulling in de taartvorm. Bestrooi met de resterende feta.
Bak in een voorverwarmde oven op
180°C
gedurende
30-40 minuten
, tot de bovenkant goudbruin is en de vulling stevig.
5. Serveren
Laat de spinazietaart enkele minuten afkoelen voordat je hem aansnijdt. Serveer met een frisse salade.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email