Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Stifado (Griekse rundvleesstoofpot)
Ingrediƫnten voor 4 personen:
800 g rundvlees
(stoofvlees, in blokjes gesneden)
500 g zilveruitjes of kleine sjalotten
, gepeld
2 eetlepels olijfolie
3 teentjes knoflook
, fijngehakt
1 grote ui
, fijngesnipperd
2 eetlepels tomatenpuree
400 g tomatenblokjes
(blik)
200 ml rode wijn
200 ml runderbouillon
2 laurierblaadjes
1 kaneelstokje
4 kruidnagels
1 theelepel gedroogde oregano
1 eetlepel rode wijnazijn
Zout en peper
, naar smaak
Verse peterselie
, voor garnering
Voor erbij:
Knapperig brood, rijst of orzo
Bereiding:
1.
Vlees aanbraden:
Verhit de olijfolie in een grote stoofpan op middelhoog vuur.
Bestrooi het rundvlees met zout en peper. Bak het vlees in porties aan tot het mooi bruin is. Haal het uit de pan en zet apart.
2.
Aromaten bakken:
Voeg in dezelfde pan de gesnipperde ui toe en bak deze
5 minuten
tot ze glazig zijn.
Doe de knoflook en de zilveruitjes erbij en bak nog
5 minuten
tot ze licht gekaramelliseerd zijn.
3.
Stoofpot opbouwen:
Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee.
Giet de rode wijn erbij en schraap de aanbaksels los van de bodem. Laat de wijn
2-3 minuten
inkoken.
Voeg de tomatenblokjes, runderbouillon, laurierblaadjes, kaneelstokje, kruidnagels, oregano en rode wijnazijn toe. Roer alles goed door.
4.
Langzaam stoven:
Leg het aangebraden vlees terug in de pan. Breng aan de kook en zet het vuur laag.
Laat de stoofpot
2-3 uur
zachtjes pruttelen met het deksel schuin op de pan, tot het vlees botermals is en de saus mooi ingedikt. Roer af en toe door.
5.
Serveren:
Verwijder het kaneelstokje, de kruidnagels en laurierblaadjes.
Garneer de stifado met verse peterselie en serveer met knapperig brood, rijst of orzo.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email