Stoofpot van rundvlees met wintergroenten

Stoofpot van rundvlees met wintergroenten

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 800 g runderstoofvlees, in blokjes
  • 3 grote wortels, geschild en in stukken gesneden
  • 3 aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 2 stengels bleekselderij, gesneden
  • 2 uien, grof gesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 500 ml runderbouillon
  • 250 ml rode wijn (optioneel)
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 2 el tomatenpuree
  • Zout en peper naar smaak
  • Olijfolie voor bakken
  • Verse peterselie voor garnering

Instructies

  1. Voorbereiding: Verhit een grote stoofpan op middelhoog vuur en voeg een beetje olijfolie toe.
  2. Vlees aanbakken: Kruid het runderstoofvlees met zout en peper. Bak de blokjes in de hete pan tot ze aan alle kanten bruin zijn. Haal het vlees uit de pan en zet apart.
  3. Groenten sauteren: Voeg de uien, wortels en bleekselderij toe aan de pan en bak ze 5 minuten tot ze licht gekleurd zijn. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
  4. Samenvoegen: Doe het vlees terug in de pan. Voeg de tomatenpuree toe en roer goed door. Giet de rode wijn erbij en laat het geheel 5 minuten sudderen tot de alcohol is verdampt.
  5. Stoofpot maken: Voeg de runderbouillon, laurierblaadjes en tijm toe. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur lager en laat de stoofpot 2 uur zachtjes sudderen met het deksel op de pan.
  6. Aardappelen toevoegen: Voeg na 1,5 uur de aardappelen toe en laat nog 30 minuten sudderen tot ze gaar zijn.
  7. Serveren: Haal de laurierblaadjes eruit, proef en breng op smaak met zout en peper. Serveer in kommen, gegarneerd met verse peterselie.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print