Surf and Turf

Surf and Turf

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 ribeye steaks (ongeveer 200 g elk)
  • 400 g grote garnalen, gepeld en schoongemaakt
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels boter
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 citroen, in partjes gesneden
  • Verse peterselie, fijngehakt voor garnering
Voor de steak marinade:
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel Worcestersaus
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel zwarte peper
Instructies:
  1. Marineren van de steak:
    • Meng in een kom de sojasaus, Worcestersaus, balsamicoazijn, honing en zwarte peper. Marineer de steaks hierin voor minimaal 30 minuten tot 1 uur.
  2. Bereiden van de garnalen:
    • Verhit 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel boter in een pan op middelhoog vuur.
    • Voeg de gehakte knoflook toe en bak kort tot het geurig is. Voeg de garnalen toe en bak ze 2-3 minuten per kant of tot ze roze en stevig zijn. Bestrooi met een beetje zout en peper. Haal de garnalen uit de pan en houd ze warm.
  3. Bereiden van de steaks:
    • Verhit een grillpan of koekenpan met de resterende olijfolie op hoog vuur.
    • Haal de steaks uit de marinade en dep ze droog. Bak de steaks 3-4 minuten per kant (voor medium rare) of langer indien gewenst. Laat de steaks na het bakken enkele minuten rusten.
  4. Samenstellen en serveren:
    • Leg de steaks op borden en leg de garnalen bovenop of naast de steaks.
    • Voeg een klontje boter toe aan de steaks en garneer met verse peterselie.
    • Serveer met partjes citroen.
Tip:
 Dit gerecht kan worden aangevuld met bijgerechten zoals gegrilde groenten of aardappelpuree voor een complete maaltijd.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print