Maak kleine inkepingen in de kipdelen zodat de marinade goed kan intrekken.
Wrijf de kip in met citroensap, zout en chilipoeder. Laat 15 minuten staan.
Marinade maken:
Meng in een kom de yoghurt, citroensap, knoflook, gember, kurkuma, komijn, koriander, garam masala, paprikapoeder, olie en een snufje zout.
Voeg de kip toe aan de marinade en zorg dat de stukken volledig bedekt zijn. Dek af en laat minimaal 2 uur marineren (bij voorkeur een hele nacht in de koelkast).
Kip grillen:
Verwarm de oven voor op 200°C of bereid een grill of barbecue voor.
Leg de gemarineerde kip op een met bakpapier beklede bakplaat of op de grill.
Rooster de kip 20-25 minuten, draai halverwege om en bestrijk eventueel met wat extra marinade. Zorg ervoor dat de kip goudbruin en gaar is.
Serveren:
Garneer de Tandoori Chicken met verse koriander en serveer met citroenpartjes.
Combineer met warm naanbrood, basmatirijst en een verfrissende raita.