Tandoori Chicken

Tandoori Chicken

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Voor de kip:
    • 4 kipdijen of drumsticks
    • 2 el citroensap
    • 1 tl zout
    • 1 tl rode chilipoeder (optioneel)
  • Voor de marinade:
    • 200 ml volle yoghurt
    • 2 el citroensap
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1 el verse gember, geraspt
    • 1 tl kurkumapoeder
    • 1 tl komijnpoeder
    • 1 tl korianderpoeder
    • 1/2 tl garam masala
    • 1/2 tl paprikapoeder (voor kleur)
    • 1 el plantaardige olie
    • Zout naar smaak
  • Voor garnering en serveren:
    • Verse koriander, fijngehakt
    • Citroenpartjes
    • Naanbrood of basmatirijst
    • Raita (yoghurtsaus met komkommer)

Bereidingswijze:

  1. Kip voorbereiden:
    • Maak kleine inkepingen in de kipdelen zodat de marinade goed kan intrekken.
    • Wrijf de kip in met citroensap, zout en chilipoeder. Laat 15 minuten staan.
  2. Marinade maken:
    • Meng in een kom de yoghurt, citroensap, knoflook, gember, kurkuma, komijn, koriander, garam masala, paprikapoeder, olie en een snufje zout.
    • Voeg de kip toe aan de marinade en zorg dat de stukken volledig bedekt zijn. Dek af en laat minimaal 2 uur marineren (bij voorkeur een hele nacht in de koelkast).
  3. Kip grillen:
    • Verwarm de oven voor op 200°C of bereid een grill of barbecue voor.
    • Leg de gemarineerde kip op een met bakpapier beklede bakplaat of op de grill.
    • Rooster de kip 20-25 minuten, draai halverwege om en bestrijk eventueel met wat extra marinade. Zorg ervoor dat de kip goudbruin en gaar is.
  4. Serveren:
    • Garneer de Tandoori Chicken met verse koriander en serveer met citroenpartjes.
    • Combineer met warm naanbrood, basmatirijst en een verfrissende raita.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print