Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Tartaar van venkel en appel met een yoghurtdressing
Ingrediƫnten voor 4 personen:
Voor de tartaar:
1 venkelknol
, fijngehakt
1 groene appel
, in kleine blokjes
1 eetlepel citroensap
1 theelepel olijfolie
1 eetlepel verse dille
, fijngehakt
Zout en peper
, naar smaak
Voor de yoghurtdressing:
100 ml Griekse yoghurt
1 eetlepel citroensap
1 theelepel honing
1 theelepel mosterd
Zout en peper
, naar smaak
Voor de garnering:
Venkelgroen
of verse dille
Geroosterde amandelschaafsel
(optioneel)
Bereidingswijze:
1. Tartaar voorbereiden
Verwijder de harde kern van de venkelknol en snijd de rest in kleine blokjes. Houd een beetje venkelgroen apart voor garnering.
Snijd de appel in kleine blokjes en meng direct met het citroensap om verkleuring te voorkomen.
Meng in een kom de venkel, appel, olijfolie, verse dille, zout en peper. Zet apart.
2. Yoghurtdressing maken
Meng in een kom de Griekse yoghurt, citroensap, honing en mosterd.
Breng op smaak met zout en peper.
3. Samenstellen
Gebruik een serveerring om de tartaar op borden te vormen. Druk de venkel-appel-mix voorzichtig aan.
Lepel een beetje yoghurtdressing rondom de tartaar of serveer apart in een klein schaaltje.
4. Garneren
Garneer de tartaar met venkelgroen of verse dille en strooi er eventueel geroosterde amandelschaafsel overheen.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email