Tartaar van venkel en appel met een yoghurtdressing

Tartaar van venkel en appel met een yoghurtdressing

Ingrediƫnten voor 4 personen:

Voor de tartaar:
  • 1 venkelknol, fijngehakt
  • 1 groene appel, in kleine blokjes
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel olijfolie
  • 1 eetlepel verse dille, fijngehakt
  • Zout en peper, naar smaak
Voor de yoghurtdressing:
  • 100 ml Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel mosterd
  • Zout en peper, naar smaak
Voor de garnering:
  • Venkelgroen of verse dille
  • Geroosterde amandelschaafsel (optioneel)

Bereidingswijze:

1. Tartaar voorbereiden
  1. Verwijder de harde kern van de venkelknol en snijd de rest in kleine blokjes. Houd een beetje venkelgroen apart voor garnering.
  2. Snijd de appel in kleine blokjes en meng direct met het citroensap om verkleuring te voorkomen.
  3. Meng in een kom de venkel, appel, olijfolie, verse dille, zout en peper. Zet apart.
2. Yoghurtdressing maken
  1. Meng in een kom de Griekse yoghurt, citroensap, honing en mosterd.
  2. Breng op smaak met zout en peper.
3. Samenstellen
  1. Gebruik een serveerring om de tartaar op borden te vormen. Druk de venkel-appel-mix voorzichtig aan.
  2. Lepel een beetje yoghurtdressing rondom de tartaar of serveer apart in een klein schaaltje.
4. Garneren
  1. Garneer de tartaar met venkelgroen of verse dille en strooi er eventueel geroosterde amandelschaafsel overheen.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print