Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Tartelette met gekarameliseerde ui en blauwe kaas
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor het deeg:
200 g bloem
100 g koude boter
, in blokjes
1 ei
2-3 eetlepels koud water
1/2 theelepel zout
Voor de vulling:
2 grote uien
, in dunne ringen gesneden
2 eetlepels boter
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel suiker
(of honing)
2 eetlepels balsamicoazijn
100 g blauwe kaas
, verkruimeld (bijv. Gorgonzola of Roquefort)
1 eetlepel verse tijm
(optioneel)
Bereidingswijze:
1. Deeg maken
Meng de bloem en het zout in een kom. Voeg de boter toe en wrijf met je vingers tot een kruimelig mengsel.
Voeg het ei en koud water toe en kneed tot een soepel deeg. Verpak in plasticfolie en laat minimaal
30 minuten
rusten in de koelkast.
2. Gekarameliseerde ui maken
Verhit de boter en olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
Voeg de uienringen toe en bak ze langzaam gedurende
15-20 minuten
, totdat ze zacht en goudbruin zijn.
Strooi de suiker over de uien, voeg de balsamicoazijn toe en roer goed. Laat nog
5 minuten
karamelliseren. Zet apart.
3. Tartelettes vormen
Verwarm de oven voor op
180°C
. Vet vier kleine tartelettevormpjes in.
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak en bekleed de vormpjes met het deeg. Prik gaatjes in de bodem met een vork.
Bak de deegbodems
10 minuten blind
met bakpapier en bakbonen. Verwijder de bakbonen en bak nog
5 minuten
zonder.
4. Vullen en bakken
Verdeel de gekarameliseerde ui over de gebakken deegbodems.
Strooi de blauwe kaas erover en bestrooi eventueel met verse tijm.
Bak de tartelettes nog
10-12 minuten
, totdat de kaas gesmolten en licht gebruind is.
Serveren
Serveer de tartelettes warm, eventueel met een frisse salade ernaast.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email