Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Tempeh Saté Met Pittige Pindasaus en Gegrilde Groenten
Ingrediënten voor 4 personen:
400 g tempeh, in blokjes gesneden
2 el sojasaus
1 el ahornsiroop
1 el sesamolie
2 teentjes knoflook, fijngehakt
Voor de Pindasaus:
200 ml kokosmelk
4 el pindakaas
1 el sojasaus
1 tl sambal (meer naar smaak)
1 tl limoen- of citroensap
Voor de Gegrilde Groenten:
1 courgette, in plakken
1 rode paprika, in stukken
1 el olijfolie
Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
Marineer de tempehblokjes in sojasaus, ahornsiroop, sesamolie en knoflook. Laat 30 minuten intrekken.
Rijg de tempeh aan spiesen en grill ze tot goudbruin.
Verhit de kokosmelk in een pan. Voeg pindakaas, sojasaus, sambal en limoensap toe en roer tot een gladde saus.
Besprenkel de groenten met olijfolie, zout en peper. Grill ze tot zacht en licht gekarameliseerd.
Serveer de tempeh saté met de pindasaus en de gegrilde groenten.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email