Thaise Ananas-Kokossoep

Thaise Ananas-Kokossoep

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • 500 ml groentebouillon
  • 200 g verse ananas, in kleine stukjes
  • 1 middelgrote wortel, in dunne reepjes
  • 1 rode paprika, in dunne reepjes
  • 2 stengels citroengras, gekneusd
  • 1 eetlepel rode currypasta
  • 2 eetlepels vissaus (of sojasaus voor een vegetarische variant)
  • 1 eetlepel palmsuiker (of bruine suiker)
  • Sap van 1 limoen
  • 1 rode chilipeper, fijngehakt (optioneel, naar smaak)
  • Verse koriander en basilicum, voor garnering
  • Optioneel: 200 g garnalen of stukjes kipfilet

Bereiding:

  1. Bouillonbasis maken:
    • Breng de groentebouillon en kokosmelk aan de kook in een soeppan.
    • Voeg het citroengras en de rode currypasta toe en laat 5 minuten zachtjes pruttelen, zodat de smaken goed vrijkomen.
  2. Groenten en ananas toevoegen:
    • Voeg de wortel, paprika en ananasstukjes toe aan de pan.
    • Laat 5-7 minuten zachtjes koken, totdat de groenten beetgaar zijn.
  3. Smaakmakers toevoegen:
    • Roer de vissaus, palmsuiker en limoensap door de soep.
    • Voeg de rode chilipeper toe voor extra pit (optioneel).
    • Als je garnalen of kip toevoegt, laat deze 3-5 minuten meegaren in de soep totdat ze gaar zijn.
  4. Afwerken:
    • Proef de soep en pas de smaak aan met extra vissaus, limoensap of suiker naar wens.
    • Verwijder het citroengras voor het serveren.
  5. Serveren:
    • Schep de soep in kommen en garneer met verse koriander en basilicum.
    • Serveer met een partje limoen en eventueel gestoomde rijst erbij.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print