Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Thaise Ananas-Kokossoep
Ingrediƫnten voor 4 personen:
1 blik kokosmelk (400 ml)
500 ml groentebouillon
200 g verse ananas, in kleine stukjes
1 middelgrote wortel, in dunne reepjes
1 rode paprika, in dunne reepjes
2 stengels citroengras, gekneusd
1 eetlepel rode currypasta
2 eetlepels vissaus (of sojasaus voor een vegetarische variant)
1 eetlepel palmsuiker (of bruine suiker)
Sap van 1 limoen
1 rode chilipeper, fijngehakt (optioneel, naar smaak)
Verse koriander en basilicum, voor garnering
Optioneel:
200 g garnalen of stukjes kipfilet
Bereiding:
Bouillonbasis maken:
Breng de groentebouillon en kokosmelk aan de kook in een soeppan.
Voeg het citroengras en de rode currypasta toe en laat 5 minuten zachtjes pruttelen, zodat de smaken goed vrijkomen.
Groenten en ananas toevoegen:
Voeg de wortel, paprika en ananasstukjes toe aan de pan.
Laat 5-7 minuten zachtjes koken, totdat de groenten beetgaar zijn.
Smaakmakers toevoegen:
Roer de vissaus, palmsuiker en limoensap door de soep.
Voeg de rode chilipeper toe voor extra pit (optioneel).
Als je garnalen of kip toevoegt, laat deze 3-5 minuten meegaren in de soep totdat ze gaar zijn.
Afwerken:
Proef de soep en pas de smaak aan met extra vissaus, limoensap of suiker naar wens.
Verwijder het citroengras voor het serveren.
Serveren:
Schep de soep in kommen en garneer met verse koriander en basilicum.
Serveer met een partje limoen en eventueel gestoomde rijst erbij.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email