Thaise Kokossoep met Kip (Tom Kha Gai)

Thaise Kokossoep met Kip (Tom Kha Gai)

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 400 ml kokosmelk
  • 400 ml kippenbouillon
  • 300 g kipfilet (in dunne reepjes gesneden)
  • 200 g champignons (in plakjes)
  • 1 stengel citroengras (gekneusd en in 3 stukken gesneden)
  • 2 cm verse gember of galanga (in dunne plakjes)
  • 3-4 kaffir limoenblaadjes (gekneusd)
  • 2 eetlepels vissaus
  • 1 eetlepel palmsuiker (of bruine suiker)
  • 2-3 rode pepers (in dunne ringetjes, naar smaak)
  • 1 limoen (sap en extra partjes voor serveren)
  • 1 bosje koriander (voor garnering)
  • 1 eetlepel plantaardige olie

Bereidingswijze

1. De soepbasis maken:

  1. Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg het gekneusde citroengras, de plakjes gember of galanga en de kaffir limoenblaadjes toe.
  2. Schenk de kippenbouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Laat het 5 minuten zachtjes trekken zodat de smaken vrij kunnen komen.

2. De kokosmelk en kip toevoegen:

  1. Voeg de kokosmelk toe en roer voorzichtig door.
  2. Voeg de kipreepjes toe en laat ze 5-7 minuten zachtjes garen op laag vuur. De kip moet mals en gaar zijn.

3. De champignons en smaakmakers:

  1. Voeg de plakjes champignons toe en kook nog 2-3 minuten tot ze zacht zijn.
  2. Breng de soep op smaak met vissaus, palmsuiker en limoensap. Proef en voeg eventueel extra limoensap of vissaus toe voor een perfecte balans tussen zout, zuur en zoet.

4. Serveren:

  1. Schep de soep in kommen en verwijder de stukjes citroengras en limoenblaadjes.
  2. Garneer met verse koriander, rode peperringetjes en partjes limoen.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print