Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Thaise pompoensoep met rode curry
Ingrediƫnten voor 4 personen:
500 g pompoen
, geschild en in blokjes gesneden
1 middelgrote wortel
, geschild en in plakjes
1 ui
, fijngehakt
2 teentjes knoflook
, fijngehakt
1 eetlepel rode currypasta
(pas aan naar smaak)
1 blik kokosmelk
(400 ml)
500 ml groentebouillon
1 eetlepel sojasaus
1 limoen
, sap en rasp
1 eetlepel zonnebloemolie
Zout en peper
, naar smaak
Voor garnering:
Verse koriander
, grof gehakt
Fijngehakte rode chili
(optioneel, voor extra pit)
Geroosterde pompoenpitten
Bereidingswijze:
1. Groenten voorbereiden
Verhit de zonnebloemolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
Voeg de ui en knoflook toe en bak deze tot ze zacht zijn.
Roer de rode currypasta erdoor en bak kort mee om de smaken vrij te laten komen.
2. Pompoen en wortel koken
Voeg de pompoen- en wortelblokjes toe aan de pan en roer goed door.
Giet de groentebouillon en kokosmelk erbij en breng aan de kook.
Laat de soep
20-25 minuten
zachtjes koken, totdat de pompoen en wortel zacht zijn.
3. Pureren
Gebruik een staafmixer of blender om de soep tot een gladde, romige textuur te pureren.
Voeg de sojasaus, limoensap en -rasp toe en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper.
4. Serveren
Schep de soep in kommen en garneer met verse koriander, geroosterde pompoenpitten en eventueel wat rode chili voor extra pit.
Serveer met een stuk knapperig brood of naan.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email