Thaise Zoetzure Soep

Thaise Zoetzure Soep

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 750 ml kippenbouillon of groentebouillon
  • 200 g garnalen (gepeld en schoongemaakt) of stukjes kipfilet
  • 100 g champignons of shiitake, in plakjes
  • 2 stengels citroengras, gekneusd
  • 3 schijfjes galangawortel (of gember, als vervanging)
  • 4 limoenblaadjes (kaffir lime), in grove stukken
  • 2 eetlepels vissaus (of sojasaus voor een vegetarische optie)
  • 2 eetlepels limoensap
  • 1 eetlepel palmsuiker (of bruine suiker)
  • 1-2 rode chilipepers, in dunne plakjes
  • 1 tomaat, in partjes
  • 100 g taugé of babyspinazie
  • Verse koriander of basilicum, voor garnering

Bereiding:

  1. Bouillon aromatiseren:
    • Breng de bouillon aan de kook in een grote soeppan.
    • Voeg het citroengras, galangawortel en limoenblaadjes toe.
    • Laat de bouillon 10 minuten zachtjes pruttelen, zodat de smaken zich ontwikkelen.
  2. Smaken toevoegen:
    • Voeg de vissaus, limoensap, palmsuiker en chilipepers toe aan de bouillon.
    • Roer goed door en proef; pas de smaak aan met extra limoensap of suiker indien nodig.
  3. Soep vullen:
    • Voeg de garnalen (of kip), champignons en tomaat toe aan de soep.
    • Laat de garnalen 3-5 minuten koken tot ze roze en gaar zijn (of totdat de kip gaar is).
  4. Groenten toevoegen:
    • Voeg de taugé of babyspinazie toe aan de soep en roer goed door.
    • Laat nog 1 minuut koken.
  5. Serveren:
    • Schep de soep in kommen en garneer met verse koriander of basilicum.
    • Serveer met een partje limoen voor extra frisheid.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print