Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Thaise Zoetzure Soep
Ingrediënten voor 4 personen:
750 ml kippenbouillon of groentebouillon
200 g garnalen (gepeld en schoongemaakt) of stukjes kipfilet
100 g champignons of shiitake, in plakjes
2 stengels citroengras, gekneusd
3 schijfjes galangawortel (of gember, als vervanging)
4 limoenblaadjes (kaffir lime), in grove stukken
2 eetlepels vissaus (of sojasaus voor een vegetarische optie)
2 eetlepels limoensap
1 eetlepel palmsuiker (of bruine suiker)
1-2 rode chilipepers, in dunne plakjes
1 tomaat, in partjes
100 g taugé of babyspinazie
Verse koriander of basilicum, voor garnering
Bereiding:
Bouillon aromatiseren:
Breng de bouillon aan de kook in een grote soeppan.
Voeg het citroengras, galangawortel en limoenblaadjes toe.
Laat de bouillon 10 minuten zachtjes pruttelen, zodat de smaken zich ontwikkelen.
Smaken toevoegen:
Voeg de vissaus, limoensap, palmsuiker en chilipepers toe aan de bouillon.
Roer goed door en proef; pas de smaak aan met extra limoensap of suiker indien nodig.
Soep vullen:
Voeg de garnalen (of kip), champignons en tomaat toe aan de soep.
Laat de garnalen 3-5 minuten koken tot ze roze en gaar zijn (of totdat de kip gaar is).
Groenten toevoegen:
Voeg de taugé of babyspinazie toe aan de soep en roer goed door.
Laat nog 1 minuut koken.
Serveren:
Schep de soep in kommen en garneer met verse koriander of basilicum.
Serveer met een partje limoen voor extra frisheid.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email