Galanga (3-4 dunne plakjes, of verse gember als alternatief)
Champignons (100 gram, in plakjes gesneden)
Rode chilipeper (1-2, in dunne plakjes)
Vissaus (2 eetlepels)
Limoensap (van 1 limoen)
Palm- of bruine suiker (1 theelepel)
Verse koriander (voor garnering)
Bereidingswijze:
Verwarm de bouillon en kokosmelk: Doe de kippenbouillon en kokosmelk in een grote pan en breng op middelhoog vuur aan de kook.
Voeg citroengras, galanga en limoenblaadjes toe: Voeg het gekneusde citroengras, de plakjes galanga (of gember) en de limoenblaadjes toe aan de soep. Laat dit 10 minuten zachtjes sudderen zodat de smaken vrij kunnen komen.
Voeg kip en champignons toe: Voeg de plakjes kip en de champignons toe aan de soep en kook zachtjes tot de kip gaar is, ongeveer 5-7 minuten.
Breng op smaak: Voeg de vissaus, limoensap, suiker en de in plakjes gesneden rode chilipeper toe. Proef de soep en pas de smaak aan naar wens.
Serveren: Schep de soep in kommen en garneer met verse koriander. Serveer warm.