Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Tomaat-aardbeiensoep
Ingrediƫnten voor 4 personen:
500 g rijpe tomaten (bij voorkeur vleestomaten)
300 g verse aardbeien
1 rode paprika
1 teentje knoflook
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel balsamicoazijn
Zout en peper naar smaak
Verse basilicumblaadjes (voor garnering)
Optioneel: geroosterde pijnboompitten of geitenkaas als topping
Bereiding:
Voorbereiden van de groenten en fruit:
Was de tomaten, aardbeien en paprika.
Snijd de tomaten in grove stukken.
Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze in stukken.
Verwijder de kroontjes van de aardbeien.
Blenden:
Doe de tomaten, aardbeien, paprika en het teentje knoflook in een blender.
Voeg de olijfolie en balsamicoazijn toe.
Blend alles tot een gladde soep.
Afstellen:
Proef de soep en breng op smaak met zout en peper.
Voeg indien gewenst een beetje water toe om de soep dunner te maken.
Koelen:
Laat de soep minstens 1 uur in de koelkast staan voor een extra verfrissend effect.
Serveren:
Giet de soep in mooie kommen of glazen.
Garneer met basilicumblaadjes, geroosterde pijnboompitten of verkruimelde geitenkaas voor extra smaak.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email