Tomaat-aardbeiensoep

Tomaat-aardbeiensoep

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 500 g rijpe tomaten (bij voorkeur vleestomaten)
  • 300 g verse aardbeien
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse basilicumblaadjes (voor garnering)
  • Optioneel: geroosterde pijnboompitten of geitenkaas als topping

Bereiding:

  1. Voorbereiden van de groenten en fruit:
    • Was de tomaten, aardbeien en paprika.
    • Snijd de tomaten in grove stukken.
    • Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze in stukken.
    • Verwijder de kroontjes van de aardbeien.
  2. Blenden:
    • Doe de tomaten, aardbeien, paprika en het teentje knoflook in een blender.
    • Voeg de olijfolie en balsamicoazijn toe.
    • Blend alles tot een gladde soep.
  3. Afstellen:
    • Proef de soep en breng op smaak met zout en peper.
    • Voeg indien gewenst een beetje water toe om de soep dunner te maken.
  4. Koelen:
    • Laat de soep minstens 1 uur in de koelkast staan voor een extra verfrissend effect.
  5. Serveren:
    • Giet de soep in mooie kommen of glazen.
    • Garneer met basilicumblaadjes, geroosterde pijnboompitten of verkruimelde geitenkaas voor extra smaak.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print