Tomaat-Courgettesoep met Pesto en Parmezaanse Kaas

Tomaat-Courgettesoep met Pesto en Parmezaanse Kaas

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 2 courgettes (in blokjes gesneden)
  • 500 g rijpe tomaten (of 1 blik tomatenblokjes van 400 g)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 750 ml groentebouillon
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • Zout en peper, naar smaak
  • 2 eetlepels groene pesto
  • 50 g Parmezaanse kaas, geschaafd
  • Verse basilicum (voor garnering)

Bereiding:

  1. Basis maken:
    • Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
    • Fruit de ui 3-4 minuten tot hij glazig is. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
  2. Courgette en tomaten toevoegen:
    • Voeg de blokjes courgette toe en bak deze 5 minuten mee tot ze licht goudbruin worden.
    • Doe de verse tomaten (of tomatenblokjes uit blik) en de oregano erbij.
  3. Bouillon toevoegen:
    • Giet de groentebouillon in de pan en breng aan de kook.
    • Laat de soep 15-20 minuten zachtjes koken, zodat de groenten zacht zijn en de smaken goed mengen.
  4. Pureren:
    • Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer of in een blender.
    • Laat de soep iets grof voor textuur of maak deze helemaal glad, afhankelijk van je voorkeur.
  5. Op smaak brengen:
    • Breng de soep op smaak met zout en peper.
  6. Serveren:
    • Schep de soep in kommen.
    • Voeg een lepel groene pesto toe en maak af met geschaafde Parmezaanse kaas en verse basilicumblaadjes.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print