Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Tomaat-Courgettesoep met Pesto en Parmezaanse Kaas
Ingrediƫnten voor 4 personen:
2 courgettes
(in blokjes gesneden)
500 g rijpe tomaten
(of 1 blik tomatenblokjes van 400 g)
1 ui
, gesnipperd
2 teentjes knoflook
, fijngehakt
750 ml groentebouillon
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel gedroogde oregano
Zout en peper
, naar smaak
2 eetlepels groene pesto
50 g Parmezaanse kaas
, geschaafd
Verse basilicum
(voor garnering)
Bereiding:
Basis maken:
Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
Fruit de ui 3-4 minuten tot hij glazig is. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
Courgette en tomaten toevoegen:
Voeg de blokjes courgette toe en bak deze
5 minuten
mee tot ze licht goudbruin worden.
Doe de verse tomaten (of tomatenblokjes uit blik) en de oregano erbij.
Bouillon toevoegen:
Giet de groentebouillon in de pan en breng aan de kook.
Laat de soep
15-20 minuten
zachtjes koken, zodat de groenten zacht zijn en de smaken goed mengen.
Pureren:
Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer of in een blender.
Laat de soep iets grof voor textuur of maak deze helemaal glad, afhankelijk van je voorkeur.
Op smaak brengen:
Breng de soep op smaak met zout en peper.
Serveren:
Schep de soep in kommen.
Voeg een lepel groene pesto toe en maak af met geschaafde Parmezaanse kaas en verse basilicumblaadjes.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email