Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Tomaten-Kokossoep
Ingrediƫnten voor 4 personen:
6 rijpe tomaten, in blokjes gesneden
1 blik kokosmelk (400 ml)
1 middelgrote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 stukje gember (2 cm), geraspt
750 ml groentebouillon
1 eetlepel rode currypasta (of meer naar smaak)
1 theelepel suiker (optioneel)
1 eetlepel olijfolie
Zout en peper naar smaak
Garnering:
verse koriander, een scheutje kokosroom of een partje limoen
Bereiding:
Aromatische basis maken:
Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
Fruit de ui, knoflook en gember tot ze zacht en geurig zijn (ongeveer 3-4 minuten).
Tomaten toevoegen:
Voeg de tomatenblokjes toe en bak ze 5 minuten mee, totdat ze zacht beginnen te worden.
Specerijen toevoegen:
Voeg de rode currypasta toe en roer goed door, zodat het mengsel volledig is opgenomen.
Bouillon en kokosmelk toevoegen:
Giet de groentebouillon en de kokosmelk erbij.
Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat de soep 15-20 minuten zachtjes koken.
Pureren:
Gebruik een staafmixer of blender om de soep glad te pureren.
Proef de soep en breng op smaak met zout, peper en eventueel een theelepel suiker om de smaken in balans te brengen.
Serveren:
Schep de soep in kommen en garneer met verse koriander, een scheutje kokosroom of een partje limoen.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email