Tomaten-Kokossoep

Tomaten-Kokossoep

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 6 rijpe tomaten, in blokjes gesneden
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • 1 middelgrote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 stukje gember (2 cm), geraspt
  • 750 ml groentebouillon
  • 1 eetlepel rode currypasta (of meer naar smaak)
  • 1 theelepel suiker (optioneel)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Garnering: verse koriander, een scheutje kokosroom of een partje limoen

Bereiding:

  1. Aromatische basis maken:
    • Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
    • Fruit de ui, knoflook en gember tot ze zacht en geurig zijn (ongeveer 3-4 minuten).
  2. Tomaten toevoegen:
    • Voeg de tomatenblokjes toe en bak ze 5 minuten mee, totdat ze zacht beginnen te worden.
  3. Specerijen toevoegen:
    • Voeg de rode currypasta toe en roer goed door, zodat het mengsel volledig is opgenomen.
  4. Bouillon en kokosmelk toevoegen:
    • Giet de groentebouillon en de kokosmelk erbij.
    • Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat de soep 15-20 minuten zachtjes koken.
  5. Pureren:
    • Gebruik een staafmixer of blender om de soep glad te pureren.
    • Proef de soep en breng op smaak met zout, peper en eventueel een theelepel suiker om de smaken in balans te brengen.
  6. Serveren:
    • Schep de soep in kommen en garneer met verse koriander, een scheutje kokosroom of een partje limoen.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print