Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Tomaten-Venkelsoep met Sinaasappel
Ingrediƫnten voor 4 personen:
500 g rijpe tomaten
, in stukken gesneden
1 venkelknol
, in dunne plakjes (bewaar het groen voor garnering)
1 ui
, fijngehakt
2 teentjes knoflook
, fijngehakt
750 ml groentebouillon
Sap en rasp van 1 sinaasappel
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel suiker
(optioneel, om de zuurtegraad van de tomaten in balans te brengen)
Zout en peper
, naar smaak
Voor garnering:
Venkelgroen of verse dille
Een dun plakje sinaasappel
(optioneel)
Bereidingswijze:
1. Basis maken
Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur.
Voeg de ui en knoflook toe en bak deze tot ze zacht en glazig zijn.
Roer de venkel en paprikapoeder door het mengsel en bak nog
5 minuten
, totdat de venkel zachter begint te worden.
2. Tomaten en bouillon toevoegen
Voeg de tomaten toe aan de pan en roer goed door.
Giet de groentebouillon erbij en breng aan de kook. Laat de soep
20 minuten
zachtjes sudderen, zodat de smaken zich goed kunnen ontwikkelen.
3. Pureren
Gebruik een staafmixer of blender om de soep glad te pureren.
Voeg het sinaasappelsap en de rasp toe, roer goed door en breng op smaak met zout, peper en eventueel een snufje suiker.
4. Serveren
Schep de soep in kommen en garneer met venkelgroen of dille.
Voeg een plakje sinaasappel toe voor een decoratief en smaakvol accent.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email