Tomaten-Venkelsoep met Sinaasappel

Tomaten-Venkelsoep met Sinaasappel

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 500 g rijpe tomaten, in stukken gesneden
  • 1 venkelknol, in dunne plakjes (bewaar het groen voor garnering)
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 750 ml groentebouillon
  • Sap en rasp van 1 sinaasappel
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel suiker (optioneel, om de zuurtegraad van de tomaten in balans te brengen)
  • Zout en peper, naar smaak
Voor garnering:
  • Venkelgroen of verse dille
  • Een dun plakje sinaasappel (optioneel)

Bereidingswijze:

1. Basis maken
  1. Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze tot ze zacht en glazig zijn.
  3. Roer de venkel en paprikapoeder door het mengsel en bak nog 5 minuten, totdat de venkel zachter begint te worden.
2. Tomaten en bouillon toevoegen
  1. Voeg de tomaten toe aan de pan en roer goed door.
  2. Giet de groentebouillon erbij en breng aan de kook. Laat de soep 20 minuten zachtjes sudderen, zodat de smaken zich goed kunnen ontwikkelen.
3. Pureren
  1. Gebruik een staafmixer of blender om de soep glad te pureren.
  2. Voeg het sinaasappelsap en de rasp toe, roer goed door en breng op smaak met zout, peper en eventueel een snufje suiker.
4. Serveren
  1. Schep de soep in kommen en garneer met venkelgroen of dille.
  2. Voeg een plakje sinaasappel toe voor een decoratief en smaakvol accent.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print