Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Tomatensalade met Burrata
Ingrediƫnten voor 4 personen:
500 g tomaten (verschillende kleuren en soorten, zoals cherrytomaatjes en vleestomaten)
2 bollen burrata
2 el extra vierge olijfolie
1 el balsamicoazijn
Verse basilicumblaadjes (ongeveer 10-15 blaadjes)
Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
Optioneel: een handje geroosterde pijnboompitten voor extra crunch
Bereidingswijze
:
Voorbereiden van de tomaten
:
Was de tomaten en snijd ze in plakjes, partjes of halve cherrytomaatjes, afhankelijk van de grootte.
Verdeel de tomaten over een grote serveerschaal of individuele borden.
Burrata toevoegen
:
Haal de burrata uit de verpakking en leg deze voorzichtig in het midden van de tomaten.
Snijd de burrata licht in, zodat de romige binnenkant een beetje zichtbaar wordt.
Afwerking
:
Besprenkel de tomaten en burrata met de olijfolie en balsamicoazijn.
Strooi zout en versgemalen zwarte peper over de salade.
Garneer met verse basilicumblaadjes en eventueel geroosterde pijnboompitten.
Serveren
:
Serveer direct met wat knapperig brood om de romige burrata en sappen van de tomaten op te dippen.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email