Tomatensalade met Burrata

Tomatensalade met Burrata

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 500 g tomaten (verschillende kleuren en soorten, zoals cherrytomaatjes en vleestomaten)
  • 2 bollen burrata
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • Verse basilicumblaadjes (ongeveer 10-15 blaadjes)
  • Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • Optioneel: een handje geroosterde pijnboompitten voor extra crunch

Bereidingswijze:

  1. Voorbereiden van de tomaten:
    • Was de tomaten en snijd ze in plakjes, partjes of halve cherrytomaatjes, afhankelijk van de grootte.
    • Verdeel de tomaten over een grote serveerschaal of individuele borden.
  2. Burrata toevoegen:
    • Haal de burrata uit de verpakking en leg deze voorzichtig in het midden van de tomaten.
    • Snijd de burrata licht in, zodat de romige binnenkant een beetje zichtbaar wordt.
  3. Afwerking:
    • Besprenkel de tomaten en burrata met de olijfolie en balsamicoazijn.
    • Strooi zout en versgemalen zwarte peper over de salade.
    • Garneer met verse basilicumblaadjes en eventueel geroosterde pijnboompitten.
  4. Serveren:
    • Serveer direct met wat knapperig brood om de romige burrata en sappen van de tomaten op te dippen.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print