Tonijn Tataki op Wonton Crackers

Tonijn Tataki op Wonton Crackers

Ingrediƫnten voor 12 hapjes:

Voor de tonijn:

  • 200 g verse tonijnfilet (sashimi-kwaliteit)
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 theelepel limoensap
  • 1 eetlepel sesamzaadjes (zwart of wit, of een mix)

Voor de wontoncrackers:

  • 6 wontonvellen (doormidden gesneden tot driehoekjes)
  • 2 eetlepels plantaardige olie (voor het frituren)

Voor garnering:

  • 1 lente-ui, fijngehakt
  • 1 eetlepel korianderblaadjes (optioneel)
  • 1 theelepel zwarte sesamzaadjes (optioneel)
  • 1 eetlepel sojasaus of ponzu (voor serveren)

Bereidingswijze

1. Tonijn voorbereiden

  1. Meng de sojasaus, sesamolie en limoensap in een kleine kom.
  2. Dep de tonijn droog met keukenpapier en wrijf in met de marinade. Laat 10 minuten rusten.

2. Tonijn bakken

  1. Verhit een pan op hoog vuur. Schroei de tonijn aan alle kanten kort (ongeveer 10-15 seconden per kant), zodat de buitenkant lichtbruin is en de binnenkant rauw blijft.
  2. Haal de tonijn uit de pan, rol hem door de sesamzaadjes en laat afkoelen. Snijd de tonijn in dunne plakjes.

3. Wontoncrackers maken

  1. Verhit de plantaardige olie in een kleine pan op middelhoog vuur.
  2. Frituur de wontonvellen in kleine porties tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi licht met zout.

4. Samenstellen

  1. Leg een plakje tonijn op elke wontoncracker.
  2. Garneer met wat lente-ui, korianderblaadjes en een snufje zwarte sesamzaadjes.

5. Serveren

  • Schik de crackers op een schaal en serveer met een klein schaaltje sojasaus of ponzu om in te dippen.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print