1 eetlepel sesamzaadjes (zwart of wit, of een mix)
Voor de wontoncrackers:
6 wontonvellen (doormidden gesneden tot driehoekjes)
2 eetlepels plantaardige olie (voor het frituren)
Voor garnering:
1 lente-ui, fijngehakt
1 eetlepel korianderblaadjes (optioneel)
1 theelepel zwarte sesamzaadjes (optioneel)
1 eetlepel sojasaus of ponzu (voor serveren)
Bereidingswijze
1. Tonijn voorbereiden
Meng de sojasaus, sesamolie en limoensap in een kleine kom.
Dep de tonijn droog met keukenpapier en wrijf in met de marinade. Laat 10 minuten rusten.
2. Tonijn bakken
Verhit een pan op hoog vuur. Schroei de tonijn aan alle kanten kort (ongeveer 10-15 seconden per kant), zodat de buitenkant lichtbruin is en de binnenkant rauw blijft.
Haal de tonijn uit de pan, rol hem door de sesamzaadjes en laat afkoelen. Snijd de tonijn in dunne plakjes.
3. Wontoncrackers maken
Verhit de plantaardige olie in een kleine pan op middelhoog vuur.
Frituur de wontonvellen in kleine porties tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi licht met zout.
4. Samenstellen
Leg een plakje tonijn op elke wontoncracker.
Garneer met wat lente-ui, korianderblaadjes en een snufje zwarte sesamzaadjes.
5. Serveren
Schik de crackers op een schaal en serveer met een klein schaaltje sojasaus of ponzu om in te dippen.