Truffelrisottoballetjes Met Parmezaan

Truffelrisottoballetjes Met Parmezaan

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Voor de risottoballetjes:
    • 200 g risottorijst (bijv. Arborio)
    • 1 sjalot, fijngehakt
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 750 ml groentebouillon
    • 50 ml droge witte wijn
    • 2 el truffelolie
    • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
    • 1 ei
    • 100 g bloem
    • 100 g paneermeel
    • Olie om te frituren
  • Voor de Parmezaanse saus:
    • 200 ml room
    • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
    • Zout en peper naar smaak
  • Voor garnering:
    • Geschaafde Parmezaanse kaas
    • Verse kruiden (bijv. peterselie of bieslook)

Bereidingswijze:

  1. Risotto bereiden:
    • Verhit een beetje olie in een pan en fruit de sjalot en knoflook tot ze glazig zijn.
    • Voeg de risottorijst toe en bak kort mee tot de korrels glanzen.
    • Blus af met de witte wijn en roer tot deze is opgenomen.
    • Voeg de bouillon in kleine hoeveelheden toe, steeds roerend, totdat de risotto gaar en romig is (ongeveer 18-20 minuten).
    • Roer de Parmezaanse kaas en truffelolie door de risotto. Laat volledig afkoelen.
  2. Risottoballetjes maken:
    • Vorm kleine balletjes van de afgekoelde risotto.
    • Rol de balletjes eerst door de bloem, daarna door het losgeklopte ei en vervolgens door het paneermeel.
    • Verhit de olie in een pan of frituurpan tot 180°C en frituur de balletjes in porties goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Parmezaanse saus maken:
    • Verwarm de room in een kleine pan op laag vuur.
    • Roer de Parmezaanse kaas erdoor tot deze volledig is gesmolten.
    • Breng op smaak met zout en peper.
  4. Serveren:
    • Plaats de truffelrisottoballetjes op een serveerschaal.
    • Serveer met de warme Parmezaanse saus in een klein schaaltje.
    • Garneer met geschaafde Parmezaanse kaas en verse kruiden.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print