Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Truffelrisottoballetjes Met Parmezaan
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de risottoballetjes:
200 g risottorijst (bijv. Arborio)
1 sjalot, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
750 ml groentebouillon
50 ml droge witte wijn
2 el truffelolie
50 g Parmezaanse kaas, geraspt
1 ei
100 g bloem
100 g paneermeel
Olie om te frituren
Voor de Parmezaanse saus:
200 ml room
50 g Parmezaanse kaas, geraspt
Zout en peper naar smaak
Voor garnering:
Geschaafde Parmezaanse kaas
Verse kruiden (bijv. peterselie of bieslook)
Bereidingswijze:
Risotto bereiden:
Verhit een beetje olie in een pan en fruit de sjalot en knoflook tot ze glazig zijn.
Voeg de risottorijst toe en bak kort mee tot de korrels glanzen.
Blus af met de witte wijn en roer tot deze is opgenomen.
Voeg de bouillon in kleine hoeveelheden toe, steeds roerend, totdat de risotto gaar en romig is (ongeveer 18-20 minuten).
Roer de Parmezaanse kaas en truffelolie door de risotto. Laat volledig afkoelen.
Risottoballetjes maken:
Vorm kleine balletjes van de afgekoelde risotto.
Rol de balletjes eerst door de bloem, daarna door het losgeklopte ei en vervolgens door het paneermeel.
Verhit de olie in een pan of frituurpan tot 180°C en frituur de balletjes in porties goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
Parmezaanse saus maken:
Verwarm de room in een kleine pan op laag vuur.
Roer de Parmezaanse kaas erdoor tot deze volledig is gesmolten.
Breng op smaak met zout en peper.
Serveren:
Plaats de truffelrisottoballetjes op een serveerschaal.
Serveer met de warme Parmezaanse saus in een klein schaaltje.
Garneer met geschaafde Parmezaanse kaas en verse kruiden.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email