Varkensmedaillons in Romige Champignon-Mosterdsaus

Varkensmedaillons in Romige Champignon-Mosterdsaus

Ingrediƫnten voor 4 personen:

Voor de varkensmedaillons:
  • 600 g varkenshaas (in dikke plakken gesneden, ca. 2-3 cm)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel boter
  • Zout en peper, naar smaak
Voor de champignon-mosterdsaus:
  • 250 g champignons, in plakjes gesneden
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 200 ml kookroom
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 1 eetlepel dijonmosterd
  • 100 ml witte wijn (optioneel, vervang met bouillon indien gewenst)
  • 200 ml runder- of kippenbouillon
  • Verse tijm of peterselie, gehakt (voor garnering)

Bereiding:

1. Varkensmedaillons bakken:

  • Verhit de olijfolie en boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Kruid de varkensmedaillons met zout en peper.
  • Bak de medaillons aan beide kanten goudbruin (ongeveer 3-4 minuten per kant, afhankelijk van de dikte). Haal ze uit de pan en leg ze op een bord onder aluminiumfolie om te rusten.

2. Champignon-mosterdsaus bereiden:

  • In dezelfde pan voeg je eventueel nog wat extra boter toe.
  • Fruit het sjalotje 2-3 minuten tot het zacht is. Voeg de knoflook en champignons toe en bak tot de champignons goudbruin zijn (ongeveer 5 minuten).
  • Blus af met de witte wijn (of bouillon) en schraap de aanbaksels los. Laat dit 2 minuten inkoken.
  • Voeg de mosterd (zowel de grove als dijon) en de bouillon toe. Roer goed en laat het zachtjes pruttelen.
  • Giet de kookroom erbij en laat de saus indikken tot een romige textuur (ongeveer 5 minuten).

3. Alles samenbrengen:

  • Leg de varkensmedaillons terug in de pan, zodat ze in de saus kunnen opwarmen.
  • Proef en breng de saus op smaak met zout en peper.

4. Serveren:

  • Serveer de varkensmedaillons met de champignon-mosterdsaus.
  • Garneer met verse tijm of peterselie.
  • Lekker met romige aardappelpuree en knapperige sperziebonen of geroosterde wortelen.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print