Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Vegan Mango-Kurkuma Cheesecake
Ingrediƫnten voor 20cm springvorm:
Voor de Bodem:
200 g dadels (ontpit)
100 g amandelen
50 g havermout
1 el kokosolie
Voor de Cheesecake Vulling:
300 g cashewnoten (4 uur geweekt in water)
200 g mango (vers of diepgevroren, ontdooid)
100 ml kokosmelk (volvet)
3 el agavesiroop (of ahornsiroop)
2 el kokosolie, gesmolten
1 tl kurkumapoeder
1 el citroensap
1 tl vanille-extract
Voor de Garnering:
Verse mangoschijfjes
Eetbare bloemen (optioneel)
Geraspte kokos
Bereidingswijze
Bereid de Bodem
Maal de dadels, amandelen, havermout en kokosolie in een keukenmachine tot een plakkerig mengsel.
Druk het mengsel stevig uit op de bodem van de springvorm en zet in de vriezer om op te stijven.
Maak de Vulling
Giet de geweekte cashewnoten af en spoel ze af.
Mix de cashewnoten, mango, kokosmelk, agavesiroop, kokosolie, kurkumapoeder, citroensap en vanille-extract in een blender tot een romige massa.
Vul de Springvorm
Giet de mangovulling over de opgesteven bodem en strijk de bovenkant glad.
Laat de cheesecake minimaal 4 uur opstijven in de vriezer.
Serveren
Haal de cheesecake 10 minuten voor het serveren uit de vriezer. Garneer met verse mangoschijfjes, eetbare bloemen en geraspte kokos.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email