Vegan Mango-Kurkuma Cheesecake

Vegan Mango-Kurkuma Cheesecake

Ingrediƫnten voor 20cm springvorm:

Voor de Bodem:
  • 200 g dadels (ontpit)
  • 100 g amandelen
  • 50 g havermout
  • 1 el kokosolie
Voor de Cheesecake Vulling:
  • 300 g cashewnoten (4 uur geweekt in water)
  • 200 g mango (vers of diepgevroren, ontdooid)
  • 100 ml kokosmelk (volvet)
  • 3 el agavesiroop (of ahornsiroop)
  • 2 el kokosolie, gesmolten
  • 1 tl kurkumapoeder
  • 1 el citroensap
  • 1 tl vanille-extract
Voor de Garnering:
  • Verse mangoschijfjes
  • Eetbare bloemen (optioneel)
  • Geraspte kokos

Bereidingswijze

  1. Bereid de Bodem
    • Maal de dadels, amandelen, havermout en kokosolie in een keukenmachine tot een plakkerig mengsel.
    • Druk het mengsel stevig uit op de bodem van de springvorm en zet in de vriezer om op te stijven.
  2. Maak de Vulling
    • Giet de geweekte cashewnoten af en spoel ze af.
    • Mix de cashewnoten, mango, kokosmelk, agavesiroop, kokosolie, kurkumapoeder, citroensap en vanille-extract in een blender tot een romige massa.
  3. Vul de Springvorm
    • Giet de mangovulling over de opgesteven bodem en strijk de bovenkant glad.
    • Laat de cheesecake minimaal 4 uur opstijven in de vriezer.
  4. Serveren
    • Haal de cheesecake 10 minuten voor het serveren uit de vriezer. Garneer met verse mangoschijfjes, eetbare bloemen en geraspte kokos.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print