Vegetarische Burrito Bowl

Vegetarische Burrito Bowl

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • Voor de basis:
    • 200 g gekookte basmati- of jasmijnrijst
    • 1 tl komijnpoeder
    • 1/2 tl chilipoeder
    • 1 el limoensap
  • Voor de toppings:
    • 200 g zwarte bonen (uit blik), afgespoeld en uitgelekt
    • 150 g maiskorrels (uit blik of vers geroosterd)
    • 1 avocado, in plakjes
    • 150 g cherrytomaten, in blokjes
    • 100 g sla, fijngehakt
    • 50 g geraspte cheddar (optioneel)
    • 100 ml zure room of plantaardige yoghurt
    • Verse koriander, fijngehakt
    • 1 limoen, in partjes
  • Voor de salsa:
    • 2 tomaten, fijngehakt
    • 1/2 rode ui, fijngehakt
    • 1 rode chilipeper, fijngehakt (optioneel)
    • 1 el verse koriander, fijngehakt
    • 1 el limoensap
    • Zout naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Rijst bereiden:
    • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    • Meng de warme rijst met komijnpoeder, chilipoeder en limoensap.
  2. Salsa maken:
    • Meng de tomaten, rode ui, chilipeper, koriander, limoensap en zout in een kom. Laat staan zodat de smaken kunnen mengen.
  3. Mais roosteren (optioneel):
    • Verhit een droge koekenpan en rooster de maiskorrels tot ze licht goudbruin zijn.
  4. Burrito Bowl opbouwen:
    • Verdeel de rijst over 4 kommen.
    • Voeg toppings toe in secties: zwarte bonen, mais, avocado, tomaten, sla en geraspte cheddar (indien gewenst).
    • Schep een lepel salsa bovenop en voeg een klodder zure room toe.
  5. Garneren:
    • Garneer met verse koriander en serveer met limoenpartjes.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print