Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Vegetarische Burrito Bowl
Ingrediƫnten voor 4 personen:
Voor de basis:
200 g gekookte basmati- of jasmijnrijst
1 tl komijnpoeder
1/2 tl chilipoeder
1 el limoensap
Voor de toppings:
200 g zwarte bonen (uit blik), afgespoeld en uitgelekt
150 g maiskorrels (uit blik of vers geroosterd)
1 avocado, in plakjes
150 g cherrytomaten, in blokjes
100 g sla, fijngehakt
50 g geraspte cheddar (optioneel)
100 ml zure room of plantaardige yoghurt
Verse koriander, fijngehakt
1 limoen, in partjes
Voor de salsa:
2 tomaten, fijngehakt
1/2 rode ui, fijngehakt
1 rode chilipeper, fijngehakt (optioneel)
1 el verse koriander, fijngehakt
1 el limoensap
Zout naar smaak
Bereidingswijze:
Rijst bereiden:
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Meng de warme rijst met komijnpoeder, chilipoeder en limoensap.
Salsa maken:
Meng de tomaten, rode ui, chilipeper, koriander, limoensap en zout in een kom. Laat staan zodat de smaken kunnen mengen.
Mais roosteren (optioneel):
Verhit een droge koekenpan en rooster de maiskorrels tot ze licht goudbruin zijn.
Burrito Bowl opbouwen:
Verdeel de rijst over 4 kommen.
Voeg toppings toe in secties: zwarte bonen, mais, avocado, tomaten, sla en geraspte cheddar (indien gewenst).
Schep een lepel salsa bovenop en voeg een klodder zure room toe.
Garneren:
Garneer met verse koriander en serveer met limoenpartjes.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email