Vegetarische Chili met Bonen en Maïs

Vegetarische Chili met Bonen en Maïs

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 gele paprika, in blokjes
  • 1 blik (400 g) zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld
  • 1 blik (400 g) kidneybonen, uitgelekt en afgespoeld
  • 1 blik (400 g) maïs, uitgelekt
  • 1 blik (400 g) tomatenblokjes
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel chilipoeder (naar smaak)
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse koriander voor garnering
Bereidingswijze:
  1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze glazig zijn.
  3. Voeg de rode en gele paprika toe en bak nog 5 minuten.
  4. Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes, komijnpoeder, paprikapoeder en chilipoeder toe. Roer goed door en laat 5 minuten sudderen.
  5. Voeg de zwarte bonen, kidneybonen en maïs toe. Roer alles goed door elkaar en laat de chili 15-20 minuten op laag vuur sudderen. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Serveer de chili warm, gegarneerd met verse koriander.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print