Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Vegetarische Chili met Zwarte Bonen en Zoete Aardappel
Ingrediƫnten voor 4 personen:
2 eetlepels olijfolie
1 grote ui
, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook
, fijngehakt
1 rode paprika
, in blokjes
1 gele paprika
, in blokjes
1 grote zoete aardappel
(ca. 400 g), in kleine blokjes
2 blikken zwarte bonen
(400 g elk), uitgelekt en afgespoeld
1 blik tomatenblokjes
(400 g)
2 eetlepels tomatenpuree
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel gerookt paprikapoeder
1/2 theelepel chilipoeder
(of meer naar smaak)
500 ml groentebouillon
Zout en peper
, naar smaak
1 limoen
, in partjes gesneden
Toppings:
Verse koriander, gehakt
Avocado, in plakjes
Geraspte kaas (optioneel)
Zure room of Griekse yoghurt (optioneel)
Bereiding:
De basis maken:
Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
Fruit de ui 3-4 minuten tot deze glazig is. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
Groenten toevoegen:
Voeg de paprika en de blokjes zoete aardappel toe. Bak dit ongeveer
5 minuten
, zodat de groenten licht zachter worden.
Kruiden en tomaten:
Voeg de komijnpoeder, gerookt paprikapoeder en chilipoeder toe. Bak de kruiden kort mee zodat ze hun aroma vrijgeven.
Roer de tomatenpuree erdoor en bak dit 1 minuut.
Bouillon en bonen:
Voeg de tomatenblokjes en groentebouillon toe. Roer goed en breng aan de kook.
Doe de zwarte bonen erbij en roer alles door elkaar.
Chili laten sudderen:
Zet het vuur laag en laat de chili
25-30 minuten
pruttelen met het deksel schuin op de pan, tot de zoete aardappel gaar is en de saus wat ingedikt is.
Op smaak brengen:
Proef en breng de chili op smaak met zout, peper en een kneepje limoensap voor frisheid.
Serveren:
Schep de chili in kommen en garneer met plakjes avocado, verse koriander en eventueel een beetje geraspte kaas of zure room.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email