Vegetarische Curry met Zoete Aardappel en Kikkererwten

Vegetarische Curry met Zoete Aardappel en Kikkererwten

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 2 eetlepels olijfolie of kokosolie
  • 1 grote ui (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (fijngesneden)
  • 1 eetlepel verse gember (geraspt)
  • 2 eetlepels currypasta (bijvoorbeeld gele of rode currypasta)
  • 2 zoete aardappelen (geschild en in blokjes gesneden)
  • 400 g kikkererwten (uit blik, afgespoeld en uitgelekt)
  • 400 ml kokosmelk
  • 200 ml groentebouillon
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 handje verse spinazie
  • 1 limoen (voor sap en garnering)
  • Zout en peper naar smaak
Voor erbij:
  • Gekookte basmatirijst
  • Naanbrood
  • Verse koriander

Bereidingswijze

1. De basis van de curry maken:

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
  2. Fruit de ui 5 minuten tot hij zacht en glazig is. Voeg de knoflook en gember toe en bak 1-2 minuten mee.
  3. Voeg de currypasta, kurkuma en komijnpoeder toe. Roer goed door en bak kort zodat de kruiden hun aroma vrijgeven.

2. De groenten en kikkererwten toevoegen:

  1. Voeg de blokjes zoete aardappel toe en schep om zodat ze bedekt zijn met de kruiden.
  2. Giet de kokosmelk en groentebouillon erbij. Breng het geheel aan de kook en laat het 15-20 minuten zachtjes pruttelen, tot de zoete aardappel gaar is.
  3. Voeg de kikkererwten toe en laat nog 5 minuten meekoken.

3. De spinazie en afwerking:

  1. Voeg de verse spinazie toe en roer door de curry. Laat de spinazie kort slinken.
  2. Breng de curry op smaak met zout, peper en een scheutje limoensap.

4. Serveren:

  1. Serveer de curry in diepe borden of kommen.
  2. Garneer met verse koriander, partjes limoen en eventueel wat rode chili flakes.
  3. Serveer met gekookte basmatirijst en warm naanbrood.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print