Leg de plakken aubergine, courgette en aardappel op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie, zout en peper.
Rooster 15-20 minuten tot ze zacht en licht goudbruin zijn.
Tomatensaus maken:
Verhit olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn.
Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, oregano en kaneel toe. Laat 15 minuten zachtjes sudderen tot de saus dikker wordt. Breng op smaak met zout en peper.
Bechamelsaus maken:
Smelt de boter in een pan op laag vuur. Voeg de bloem toe en roer tot een gladde roux.
Voeg geleidelijk de melk toe, al roerend, tot een dikke saus ontstaat.
Roer de Parmezaanse kaas, nootmuskaat, zout en peper erdoor.
Moussaka opbouwen:
Vet een ovenschaal in. Begin met een laag aardappelen, gevolgd door aubergine, courgette en tomatensaus. Herhaal de lagen.
Giet de bechamelsaus over de bovenkant en strijk glad.
Bakken:
Bak de moussaka 30-35 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin en bubbelt.
Serveren:
Laat 5-10 minuten rusten. Garneer met verse peterselie en serveer warm.