Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Vegetarische Pad Thai
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de Pad Thai:
200 g rijstnoedels
2 eetlepels plantaardige olie
200 g tofu
(stevig), in blokjes gesneden
2 teentjes knoflook
, fijngehakt
2 wortelen
, in julienne gesneden
100 g taugé
2 lente-uitjes
, in ringetjes gesneden
1 rode paprika
, in dunne reepjes
2 eetlepels gezouten pinda’s
, grof gehakt
1 limoen
, in partjes
Voor de saus:
3 eetlepels sojasaus
2 eetlepels tamarindepasta
(of limoensap als alternatief)
1 eetlepel suiker
(of ahornsiroop voor een gezondere optie)
1 theelepel sambal oelek
of een snufje chilivlokken (voor wat pit)
1 eetlepel vissaus
(optioneel voor niet-strikte vegetariërs)
Voor garnering:
Verse koriander, gehakt
Extra pinda’s, fijngehakt
Limoenpartjes
Bereiding:
1.
Rijstnoedels koken:
Kook de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking tot ze beetgaar zijn. Spoel ze af met koud water en zet apart.
2.
Tofu bakken:
Verhit 1 eetlepel olie in een grote wok of koekenpan. Bak de blokjes tofu goudbruin en krokant aan alle kanten. Haal de tofu uit de pan en zet apart.
3.
Groenten wokken:
Voeg nog een eetlepel olie toe aan de pan en bak de knoflook kort tot het geurt.
Voeg de wortelen, paprika en lente-uitjes toe en wok
2-3 minuten
tot ze net gaar maar nog knapperig zijn.
4.
Saus en noedels mengen:
Meng in een kom de sojasaus, tamarindepasta, suiker en sambal.
Voeg de gekookte rijstnoedels toe aan de pan met groenten. Giet de saus erover en roer goed door tot alles bedekt is.
5.
Samenvoegen:
Voeg de gebakken tofu en taugé toe. Wok alles nog
2 minuten
zodat de smaken goed mengen en de taugé knapperig blijft.
6.
Serveren:
Verdeel de Pad Thai over de borden. Garneer met gehakte pinda’s, verse koriander en een partje limoen.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email