Vegetarische Pad Thai

Vegetarische Pad Thai

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor de Pad Thai:
  • 200 g rijstnoedels
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 200 g tofu (stevig), in blokjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 wortelen, in julienne gesneden
  • 100 g taugé
  • 2 lente-uitjes, in ringetjes gesneden
  • 1 rode paprika, in dunne reepjes
  • 2 eetlepels gezouten pinda’s, grof gehakt
  • 1 limoen, in partjes
Voor de saus:
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels tamarindepasta (of limoensap als alternatief)
  • 1 eetlepel suiker (of ahornsiroop voor een gezondere optie)
  • 1 theelepel sambal oelek of een snufje chilivlokken (voor wat pit)
  • 1 eetlepel vissaus (optioneel voor niet-strikte vegetariërs)
Voor garnering:
  • Verse koriander, gehakt
  • Extra pinda’s, fijngehakt
  • Limoenpartjes

Bereiding:

1. Rijstnoedels koken:

  • Kook de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking tot ze beetgaar zijn. Spoel ze af met koud water en zet apart.

2. Tofu bakken:

  • Verhit 1 eetlepel olie in een grote wok of koekenpan. Bak de blokjes tofu goudbruin en krokant aan alle kanten. Haal de tofu uit de pan en zet apart.

3. Groenten wokken:

  • Voeg nog een eetlepel olie toe aan de pan en bak de knoflook kort tot het geurt.
  • Voeg de wortelen, paprika en lente-uitjes toe en wok 2-3 minuten tot ze net gaar maar nog knapperig zijn.

4. Saus en noedels mengen:

  • Meng in een kom de sojasaus, tamarindepasta, suiker en sambal.
  • Voeg de gekookte rijstnoedels toe aan de pan met groenten. Giet de saus erover en roer goed door tot alles bedekt is.

5. Samenvoegen:

  • Voeg de gebakken tofu en taugé toe. Wok alles nog 2 minuten zodat de smaken goed mengen en de taugé knapperig blijft.

6. Serveren:

  • Verdeel de Pad Thai over de borden. Garneer met gehakte pinda’s, verse koriander en een partje limoen.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print