Vegetarische Risotto met Spinazie en Champignons

Vegetarische Risotto met Spinazie en Champignons

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • Arboriorijst (300 gram)
  • Spinazie (200 gram)
  • Champignons (200 gram, in plakjes)
  • Ui (1, fijngehakt)
  • Knoflook (2 teentjes, fijngehakt)
  • Groentebouillon (1 liter, warm)
  • Parmezaanse kaas (50 gram, geraspt)
  • Boter (2 eetlepels)
  • Olijfolie (2 eetlepels)
  • Zout en peper (naar smaak)

Bereidingswijze:

  1. Verhit de olie en boter in een pan en fruit de ui en knoflook.
  2. Voeg de rijst toe en bak tot deze glazig is. Voeg geleidelijk de bouillon toe, roer regelmatig.
  3. Voeg na 10 minuten de champignons toe en blijf bouillon toevoegen tot de rijst beetgaar is.
  4. Voeg de spinazie en Parmezaanse kaas toe en roer tot de spinazie geslonken is.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print