Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Vegetarische Shakshuka
Ingrediƫnten voor 4 personen:
2 eetlepels olijfolie
1 grote ui
, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook
, fijngehakt
1 rode paprika
, in blokjes
1 gele paprika
, in blokjes
1 blik tomatenblokjes
(400 g)
1 eetlepel tomatenpuree
1 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel komijnpoeder
1/2 theelepel chilivlokken
(optioneel voor wat pit)
4 eieren
50 g feta
, verkruimeld
1 handje verse peterselie
, gehakt
Zout en peper
, naar smaak
Om erbij te serveren:
Warm knapperig brood of pita
Bereiding:
1.
De tomatensaus bereiden:
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan of gietijzeren skillet op middelhoog vuur.
Fruit de ui en knoflook
3-4 minuten
tot ze zacht zijn. Voeg de paprika toe en bak dit nog
5 minuten
tot de paprika’s zachter zijn.
Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee. Roer de tomatenblokjes, paprikapoeder, komijnpoeder en chilivlokken erdoor.
Breng op smaak met zout en peper. Laat de saus
10 minuten
zachtjes pruttelen zodat de smaken goed mengen.
2.
Eieren pocheren in de saus:
Maak met een lepel
4 kuiltjes
in de saus en breek voorzichtig een ei in elk kuiltje.
Dek de pan af en laat de eieren
6-8 minuten
pocheren, tot het eiwit gestold is maar de dooiers nog zacht zijn.
3.
Serveren:
Bestrooi de shakshuka met verkruimelde feta en verse peterselie.
Serveer direct uit de pan met knapperig brood of pita om de saus mee op te dippen.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email