Vegetarische Shakshuka

Vegetarische Shakshuka

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 gele paprika, in blokjes
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel chilivlokken (optioneel voor wat pit)
  • 4 eieren
  • 50 g feta, verkruimeld
  • 1 handje verse peterselie, gehakt
  • Zout en peper, naar smaak
Om erbij te serveren:
  • Warm knapperig brood of pita

Bereiding:

1. De tomatensaus bereiden:

  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan of gietijzeren skillet op middelhoog vuur.
  • Fruit de ui en knoflook 3-4 minuten tot ze zacht zijn. Voeg de paprika toe en bak dit nog 5 minuten tot de paprika’s zachter zijn.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee. Roer de tomatenblokjes, paprikapoeder, komijnpoeder en chilivlokken erdoor.
  • Breng op smaak met zout en peper. Laat de saus 10 minuten zachtjes pruttelen zodat de smaken goed mengen.

2. Eieren pocheren in de saus:

  • Maak met een lepel 4 kuiltjes in de saus en breek voorzichtig een ei in elk kuiltje.
  • Dek de pan af en laat de eieren 6-8 minuten pocheren, tot het eiwit gestold is maar de dooiers nog zacht zijn.

3. Serveren:

  • Bestrooi de shakshuka met verkruimelde feta en verse peterselie.
  • Serveer direct uit de pan met knapperig brood of pita om de saus mee op te dippen.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print