Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Venkel-Bloedsinaasappel Soep
Ingrediƫnten voor 4 personen:
Voor de Soep:
2 venkelknollen, in dunne plakjes
1 middelgrote aardappel, geschild en in blokjes
1 sjalot, fijngesnipperd
1 teentje knoflook, fijngehakt
750 ml groentebouillon
200 ml vers geperst bloedsinaasappelsap
2 el olijfolie
Zout en peper naar smaak
Voor de Garnering:
Dunne plakjes bloedsinaasappel
Venkelgroen (de toppen van de venkelknollen)
Een drizzel olijfolie of kokosroom (optioneel)
Bereidingswijze
Fruit de Venkel en Sjalot
Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
Voeg de venkel, sjalot en knoflook toe en bak tot ze zacht maar niet bruin zijn.
Voeg de Bouillon Toe
Voeg de aardappelblokjes en groentebouillon toe.
Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken, tot de venkel en aardappel zacht zijn.
Pureer de Soep
Gebruik een staafmixer of blender om de soep glad te pureren.
Voeg het bloedsinaasappelsap toe en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm nog kort door zonder te laten koken.
Serveren
Schenk de soep in kommen. Garneer met plakjes bloedsinaasappel, een takje venkelgroen en een drizzel olijfolie of kokosroom.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email