Venkel-Bloedsinaasappel Soep

Venkel-Bloedsinaasappel Soep

Ingrediƫnten voor 4 personen:

Voor de Soep:
  • 2 venkelknollen, in dunne plakjes
  • 1 middelgrote aardappel, geschild en in blokjes
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 750 ml groentebouillon
  • 200 ml vers geperst bloedsinaasappelsap
  • 2 el olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
Voor de Garnering:
  • Dunne plakjes bloedsinaasappel
  • Venkelgroen (de toppen van de venkelknollen)
  • Een drizzel olijfolie of kokosroom (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Fruit de Venkel en Sjalot
    • Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
    • Voeg de venkel, sjalot en knoflook toe en bak tot ze zacht maar niet bruin zijn.
  2. Voeg de Bouillon Toe
    • Voeg de aardappelblokjes en groentebouillon toe.
    • Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken, tot de venkel en aardappel zacht zijn.
  3. Pureer de Soep
    • Gebruik een staafmixer of blender om de soep glad te pureren.
    • Voeg het bloedsinaasappelsap toe en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm nog kort door zonder te laten koken.
  4. Serveren
    • Schenk de soep in kommen. Garneer met plakjes bloedsinaasappel, een takje venkelgroen en een drizzel olijfolie of kokosroom.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print