Venkel-Sinaasappelsoep

Venkel-Sinaasappelsoep

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 2 middelgrote venkelknollen, in dunne plakjes (houd het venkelloof apart voor garnering)
  • 1 middelgrote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 liter groentebouillon
  • Sap van 2 sinaasappels (ongeveer 200 ml)
  • 1 theelepel geraspte sinaasappelschil
  • 1 eetlepel olijfolie of boter
  • 1/2 theelepel gemalen komijn
  • Zout en peper naar smaak
  • Garnering:
    • Geroosterde hazelnoten
    • Verse venkeltoppen of peterselie
    • Een scheutje room (optioneel)

Bereiding:

  1. Voorbereiden van de venkel:
    • Snijd de venkel in dunne plakjes. Bewaar het loof voor de garnering.
  2. Aromatische basis maken:
    • Verhit de olijfolie of boter in een grote soeppan op middelhoog vuur.
    • Fruit de ui, knoflook en komijn tot ze zacht en geurig zijn (ongeveer 3 minuten).
  3. Venkel en bouillon toevoegen:
    • Voeg de venkel toe aan de pan en bak 5 minuten mee.
    • Giet de groentebouillon erbij en breng aan de kook.
    • Laat de soep 20 minuten zachtjes koken, totdat de venkel zacht is.
  4. Sinaasappelsap toevoegen:
    • Voeg het sinaasappelsap en de geraspte sinaasappelschil toe aan de soep.
    • Pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde massa.
  5. Op smaak brengen:
    • Proef de soep en breng op smaak met zout en peper.
    • Verwarm de soep nog even, maar laat niet koken.
  6. Serveren:
    • Schep de soep in kommen en garneer met geroosterde hazelnoten, venkeltoppen en eventueel een scheutje room.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print