Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Venkel-Sinaasappelsoep
Ingrediƫnten voor 4 personen:
2 middelgrote venkelknollen, in dunne plakjes (houd het venkelloof apart voor garnering)
1 middelgrote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 liter groentebouillon
Sap van 2 sinaasappels (ongeveer 200 ml)
1 theelepel geraspte sinaasappelschil
1 eetlepel olijfolie of boter
1/2 theelepel gemalen komijn
Zout en peper naar smaak
Garnering:
Geroosterde hazelnoten
Verse venkeltoppen of peterselie
Een scheutje room (optioneel)
Bereiding:
Voorbereiden van de venkel:
Snijd de venkel in dunne plakjes. Bewaar het loof voor de garnering.
Aromatische basis maken:
Verhit de olijfolie of boter in een grote soeppan op middelhoog vuur.
Fruit de ui, knoflook en komijn tot ze zacht en geurig zijn (ongeveer 3 minuten).
Venkel en bouillon toevoegen:
Voeg de venkel toe aan de pan en bak 5 minuten mee.
Giet de groentebouillon erbij en breng aan de kook.
Laat de soep 20 minuten zachtjes koken, totdat de venkel zacht is.
Sinaasappelsap toevoegen:
Voeg het sinaasappelsap en de geraspte sinaasappelschil toe aan de soep.
Pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde massa.
Op smaak brengen:
Proef de soep en breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de soep nog even, maar laat niet koken.
Serveren:
Schep de soep in kommen en garneer met geroosterde hazelnoten, venkeltoppen en eventueel een scheutje room.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email