Venkelsoep met garnalen

Venkelsoep met garnalen

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 2 grote venkelknollen, in dunne plakjes gesneden (bewaar het loof voor garnering)
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 500 ml groentebouillon
  • 250 ml slagroom
  • 200 g gepelde garnalen
  • 2 el olijfolie
  • Sap van 1 citroen
  • Zout en peper naar smaak
  • Een paar takjes dille (optioneel) voor garnering
Bereidingswijze:
  1. Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak tot ze zacht zijn.
  2. Voeg de gesneden venkel toe en bak nog 5 minuten mee.
  3. Giet de groentebouillon in de pan en breng aan de kook. Laat het geheel 15-20 minuten zachtjes koken, totdat de venkel zacht is.
  4. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa.
  5. Roer de slagroom door de soep en breng op smaak met zout, peper en een scheutje citroensap.
  6. Verhit de garnalen kort in een koekenpan met een beetje olijfolie en voeg een snufje zout en peper toe.
  7. Serveer de soep met de garnalen en garneer met venkelloof en dille.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print